Hur du ändrar Sump på en F250

Om du har en skadad eller felaktig oljetråget på din Ford F250, kan det orsaka att motorn läcker olja. Oljetråg skador orsakas ofta av påverkan från väg skräp eller off-road körning. Med rätt verktyg och gott om arbetsutrymme, kan du installera ett nytt oljetråg på egen hand. Detta kommer att spara pengar som normalt skulle spenderas på arbete med en professionell mekaniker. Saker du behöver
Hylsnyckelsats med spärr
Stålborste
platt skruvmejsel
Ny oljetråget
Ny oljetrågspackning
Funnel
Motorolja
Oil fånga pan
Ordet jack
Jack står
Stor bit kartong
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant ställe. Aktivera parkeringsbromsen och ställ block bakom bakhjulen för att förhindra att trucken från att rulla. Se till att motorn är avstängd.
2

Koppla bort den negativa batterikabeln. Palla upp framför lastbilen och placera den på pallbockar. Använd två pallbockar, placera en under varje axel.
3

Placera oljan dropplådan under oljetråget avtappningspluggen. Avlägsna oljepluggen med rätt storlek-nyckel och låt oljan rinna i pannan i ca 10 minuter eller tills oljan slutar droppa.
4

Flytta pannan olja fångst och placera en stor bit kartong under oljetråget området. Detta kommer att förhindra att olja som är kvar i pannan från att droppa på marken. Använda rätt storlek hylsa och spärrskaft
5

och ta bort alla bultar som fäster oljetråget till motorn. Ställ dem åt sidan. Du kommer att använda dem för att säkra nya oljetråget.
6

Dra bort det gamla oljetråget. Det kommer förmodligen att stanna på plats när skruvarna är borttagna. Du kan bända bort det med en platt skruvmejsel. Det är en bra idé att kolla insidan av oljetråget för skräp från motorn. Om det finns stora skräp eller skärvor av metall, har din bil servas av en professionell mekaniker. Använd en stålborste och en platt skruvmejsel
7

, ta bort den gamla packningen från oljetråget parning yta på motorn. Var försiktig att inte skrapa på ytan för hårt och orsaka djupa spår. En skadad parning yta orsakar oljeläckage.
8

Rengör insidan av nya oljetråget. Placera den nya packningen på anliggningsytan. Se till formen och hål i oljetråget packning linje upp exakt med ytan av oljetråget.
9

Placera oljetråget och packningen på motorns passytan och dra åt bultarna. Dra åt dem jämnt och säkert i en korsvis men inte så hårt att packningen spricker. En delad packning kommer att läcka olja. Om din nya oljetråget kom med en avtappningsplugg, installera det. Om inte, kan du använda avtappningspluggen från gamla oljetråget.
10

Fyll motorn med ny olja. Kontrollera efter läckor med kall motor först. Starta motorn och låt den gå på tomgång tills den är varm, återigen leta efter läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141673.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.