Delar av en Semi Engine

Motorer på en halv lastbil är mycket lika dem på en vanlig bil eller lastbil. Den främsta skillnaden är att motorerna på en halv lastbil är betydligt större och drivs med diesel istället för bensin. Skälet till den större storleken är att de behöver för att producera större vridmoment för att få de tunga laster som de bär flytta. Det finns fyra huvudsakliga delar av varje motor: kolvar, vevaxel, ventilsystem och tändstift. De delar av motorn är i huvudsak desamma som en vanlig bil, med endast en skillnad i storlek och ibland antalet vissa delar. Kolvar

De flesta motorer har ett antal kolvar inneslutna i cylindrar som glider fram och tillbaka, vilket skapar effekten i motorn. Ovanpå kolven är förbränningskammaren, där bränsle och syre antända, vilket skapar nedåtriktad kraft som driver motorn. Även om varje del av motorn är viktig, kolvarna är särskilt viktiga i att om det finns ett problem hela motorn ofta måste byggas om, eftersom en så stor och viktig del är skadad. I en bil, finns det vanligtvis mellan fyra och åtta kolvar, medan en semi lastbil många gånger har 12 till 16 kolvar. Addera Vevaxel

Ansluten till kolvarna är vevaxel, som omvandlar upp och ner rörelse av kolvarna i vridstyrka. I huvudsak kolvarna vrid vevaxeln, som bygger den nödvändiga kraften för att driva fordonet. Det är på samma sätt som benen rör sig upp och ner på cykel pedaler vrid hjulen.
Ventilsystem
p Det finns ett antal delar i ventilsystem : ventiler, vipparmar, stötstänger, lyftare och kamaxeln. Funktionen för ventilsystem är att låta bränsle och luft in och ut ur motorn vid korrekt tidpunkt. Om luft eller bränsle inte släpps in i rätt ögonblick, då förbränningen inte kan ske, och om bränsle släpps in vid fel tidpunkt, kan den resulterande förbränningen orsaka allvarliga skador på motorn. Kamaxeln öppnar och stänger ventilerna, som släpper in luften och bränslet.
Tändstift
pluggar

Spark ligger mot toppen av cylindern, och funktion genom antändning av bränslet och syre kombination en gång den korrekta mängden tryck skapas. Eftersom kolvarna lägre, sprutas bränslet in i kammaren i cylindern, och när kolven rör sig tillbaka upp, är bränslet komprimeras, skapade tryck som kommer att göra den resulterande förbränningen mer kraftfull. När kolven närmar sig toppen av cylindern, antänder tändstiftet bränslet och den resulterande förbränningen driver kolven nedåt, som upprepar processen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141649.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.