Hur får man fler hästkrafter från min Ford F-150 5.0 Liter

Den bränsleinsprutning 5,0-liters 302 var basen V8-motor på 1987 till 1996 Ford F-150. Den 5.0 i denna ansökan är inte en högpresterande motor, men det betyder inte att den som önskar mer prestanda måste byta upp till en 5,8-liters. Eftersom 302 har funnits i olika former sedan 1968, finns en stor eftermarknad för att förbättra dess prestanda. Saker du behöver
Tändstiftshatt och rotor
Tändstift
tändkablarna
kick-flow luftfilter
Compression mätare
O2 sensor Kundservice manuell
Performance chip
Cat-back avgassystem
Performance katalysator
Visa fler instruktioner
1

stämma upp motorn enligt servicemanualen. Installera ett högt flöde eftermarknaden luftfilter. Byt O2-sensor, om du inte har gjort det under de senaste 75.000 miles. Motorns styrdator kan inte ställa in rätt luft-bränsleblandningen om den inte får en bra signal från O2-sensor, och en ordentlig blandning är viktigt för prestanda.
2

Kontrollera komprimering av alla åtta cylindrar, med hjälp av kompression gauge. Detta ger en bild av hela motorns hälsa. En sliten motor är inte i stånd att ge topprestationer.
3

Byt fabriken chip motorstyrning med en eftermarknad prestanda chip, enligt de anvisningar som med chip. Detta programmerar bränsle och tändning kurvor för en mer resultatinriktad ansökan.
4

bort systemet fabriken avgassystem från katalysatorn tillbaka och ersätta med en prestanda avgassystem, enligt instruktionerna som medföljer den nya systemet.
5

Byt original katalysatorn med en hög-flöde eftermarknaden omvandlare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141563.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.