Återställa en 1979 Ford F150

Ford började produktionen av sina F-seriens lastbilar under 1948 med F-1, F-2 och F-3. F-150 infördes 1975 för att fylla en lucka mellan F-100 halv-ton och tunga F-250. Förändringar var minimal fram till 1980 då en aerodynamisk design infördes. F-serien lastbilar fortsatt den mest sålda bilen i 13 år, outselling alla andra lastbilar och personbilar. Andra förändringar i motorstorlek och styling fortsätter att modern produktion. Återställa en Ford F-150 kommer att kräva att bestämma den specifika årsmodell och motortyp för att skapa en lastbil som är trogen den ursprungliga designen. Saker du behöver
delar som behövs
Verktyg Läge
behov
Visa fler instruktioner
Välja en Ford F-150
1

Inspektera kroppen av lastbilen fullständigt, inklusive underredet om möjligt. Titta efter bucklor, repor, rost och andra reparationer som kommer att behövas för att återställa lastbilen till sitt ursprungliga tillstånd. Många av dessa lastbilar användes i landsbygdsområden eller konstruktion områden så bucklor och repor är att vänta.
2

Starta trucken. Ta en provkörning om möjligt. Testa alla system möjliga från bromsarna till radion för att avgöra vad som kan behöva repareras eller bytas ut. Få VIN och kör en historia rapport för att avgöra om en olycka kan ha orsakat någon dold skada. Ställ frågor om hur lastbilen har använts, hur den har lagrats, vilka delar är original till trucken och vilka ersättningar eller ändringar har gjorts.
3

Hitta ett utrymme stort nog för restaurering. En två-bil garage storlek ska ge tillräckligt utrymme för att ta isär delar av lastbilen och fortfarande har utrymme att arbeta. Fotografera exteriör och interiör av fordonet från flera vinklar. Använd bilder som hänvisningar när det behövs. Addera Återställa Exteriör
4

Välj ett avsnitt av lastbilen att demontera först. Ta bilder av demontering att använda som referenser när trucken sätts ihop igen. Placera några små bitar som bultar och skruvar i behållare som tätar. Markera varje behållare tydligt med placeringen av objekten.
5

bort färg, rost, och avfetta den valda delen av lastbilen. Gör eventuella reparationer till metallen som behövs. A 1979 Ford F-150 lastbil kan ha områden med sprucken metall från omfattande rost eftersom dessa lastbilar kan ha varit utsatta för väder och vind. Byt ut alla kroppsdelar som är skadade bortom reparation.
6

ihop den delen av lastbilen och välja ett annat avsnitt för att börja återställa. Fortsätt tills hela lastbilen exteriör har reparerats.
Återställa Motor och interiör
7

bestämma den specifika typ av motor som monteras i Ford F-150. Bestäm om några delar behöver bytas ut mot delar som är specifika för 1979 Ford F-150. Ta reda på om alla andra system, till exempel den elektriska eller utsug, behöver reparation eller utbyte. Kontrollera bromsarna tätt som de bakre trummorna ofta måste bytas ut. Kit finns med alla nödvändiga delar för att bygga trummor. Leta lämpliga delar som behövs.
8

Bestäm om några inre delar eller trim är inte specifika för 1979 års modell av F-150 och ersätta med korrekta delar. Installera invändiga ytor i färger specifika för 1979 års modell. Kompletta kit finns i rätt färger för reupholstering sätena.
9

Rengör insidan efter alla reparationer har slutförts. Välj exteriör färg färger som är korrekta för 1979 års modell. Måla fordonet. Granska hela fordonet för eventuella önskade saknade objekt. Dessa kan omfatta en säng liner, verktygslådan eller andra objekt detalj.
10

Ta en bild på det färdiga fordonet från samma vinklar som de ursprungliga fotografierna. Använd båda fotografierna när du visar återställda fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141545.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.