Hur man installerar en tändning Coil på en 1999 Ford F-150

Den 1999 Ford F-150 lastbil har en spole-on-plug design för att överföra el till tändstiften. Detta ersätter den äldre design som utnyttjade tändstift kablar bifogas en tändspole. Den nyare konstruktion är elektroniskt styrd. Spolen är i huvudsak en transformator som, när de laddas, skapar en stor magnetfält. När laddeffekt avlägsnas, magnetfält kollapsar, som producerar en högspänd ström som överförs till tändstiftet. Saker du behöver
7-millimeters uttag
Hylsnyckel
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

bort den elektriska kontakten på spolen genom att klämma sidorna av kontakten tills pluggen frigörs. Skjut kabeln från kontakten.
2

Lossa och ta bort 7-millimeters bult som fäster spolen till motorn.
3

greppa tag i spole och dra uppåt. Du kan behöva klippa eller vrida spolen för att ta bort den från toppen av tändstiftet, och du kan höra och känna en liten pop som spolen släpps.
4

Placera en liten mängd dielektriskt fett på tändspolen våren, vilket är vid änden av spolen där den fäster vid tändstiftet. Den dielektriska fettet kommer att bidra till en solid elektrisk anslutning när förhållandena är fuktig.
5

Tryck spolen i tändstiftshålet tills den sitter på tändstiftet. Om ingen pop hörs eller filt, dra uppåt på spolen för att säkerställa anslutningen är solid. Om det behövs, ta bort spolen och upprepa processen tills en säker anslutning görs.
6

tillbaka bulten för att fästa spolen till motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141541.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.