Hur Decode jag en Dodge Mega Cab VIN-nummer

VIN, eller chassinummer, på en Dodge Mega Cab lastbil ligger i ett av tre ställen:? Under främre vindrutan på förarsidan, stämplat med en platta på förarsidans dörr pelare eller på Certificate of Titel och registrering. VIN innehåller 17 tecken, som alla antingen definierar särdrag Dodge lastbil eller ger en unik identifierare. De vins på Dodge lastbilar uppfyller de normer som fastställts av International Organization for Standardization (ISO). Instruktioner
1

Bekräfta att World Tillverkare Identification (WMI) antal - de tre första tecknen i VIN - är antingen 1B7 eller 1D7. Om trucken är tillverkad före 2002, kommer det att ha bokstaven B i det andra läget. Om tillverkats efter 2002, kommer det att ha bokstaven D i det andra läget. Siffran 1 anger att fordonet byggdes främst i USA, medan den 7 i den tredje positionen ges till alla bilar.
2

Identifiera karaktären i fjärde position, som definierar Gross Vehicle Vikt Betyg (GVWR) och fasthållningsanordningen. Tecknet i fjärde position kan variera beroende på modell av Mega Cab lastbil och huruvida det har krockkuddar. Till exempel skulle en Mega Cab med en GVWR mellan 8.000 och 9.000 pounds, aktiva säkerhetsbälten och främre krockkuddar betecknas med bokstaven L.
3

Lokalisera femte tecknet i VIN , som definierar linjen. Dodge Mega Cab är en medlem av Heavy Duty pickup linjen, som har två familjer (DH och D1). I DH familjen, kommer en 4 x 2 pickup har bokstaven R och en 4 x 4 pickup har bokstaven S. I D1 familjen, har en 4 x 2 pickup bokstaven L och en 4 x 4 pickup har bokstaven X.
4

Hitta det sjätte tecknet i VIN, som definierar serien. För Mega Cab lastbilar, är följande nummer används för att definiera

serien
1 = 1500

2 = 2500

3 = 3500 Mindre DRW

4 = 3500 DRW

5 = 4000 DWR

6 = 4500 DWR

7 = 5500 DWR
5

Lokalisera det sjunde tecknet i VIN , som definierar kroppen stil och bör vara bokstaven "H" för Mega Cab.
6

Hitta den åttonde VIN karaktär, som definierar bilens motor. Till exempel är en 6,7-liters, sex-cylindrig dieselmotor definierad av bokstaven L, medan en 6,1-liters, åtta-cylindrig utan turbo bensinmotor definieras med bokstaven W.
7

Hoppa nionde siffran i VIN, vilket är kontrollsiffran används av Department of Transportation att validera VIN noggrannhet.
8

Lokalisera den 10: e siffran i VIN, vilket ligger i linje med det år fordonet. Antalet 6 representerar en 2006 fordon och ökar från det, till och med 2009. Sekvensen flyttar sedan till brev och börjar med bokstaven A för år 2010.
9

Hitta VIN: s 11: e siffran, som definierar monteringsfabrik. Om brevet är G, har tillverkats i Saltillo truck monteringsfabrik. Om brevet är S, har tillverkats vid Warren truck monteringsfabrik. Läs de sista siffrorna i VIN som utgör löpnumret till Mega Cab när den är tillverkad
10

och är unika för varje fordon.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141491.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.