Hur få bättre gas körsträcka för 1999 Ford Expedition

Expeditionen har varit en av Fords mest sålda sport-utility fordon. De 1999 modellerna kom med ett urval av två-eller fyrhjulsdrift. Förare fick också valet av 4.6-liters eller en 5,4-liters V-8 motorer. Dessa motorer byggdes för effekt och vridmoment. Den större 5,4-litersmotorn ger 345 foot-pounds av vridmoment, som gör det möjligt att dra upp till £ 8300. Så det är inte förvånande att denna stora SUV genomsnitt 11 miles per gallon i staden och 15 miles per gallon på motorvägen. Om du är ägare av en av dessa populära fordon, misströsta inte. Det finns åtgärder du kan vidta för att förbättra sin bränsleeffektivitet. Instruktioner
1

Ge upp aggressiv körning. Detta är en 7200-lb. fordon, var det inte gjort för snabba starter och hårda stopp. Sätt stopp för "Jackrabbit" startar, särskilt vid körning i stan. Du kan öka din bränsle körsträcka med 5 procent genom att köra smartare.
2

Kontrollera dina hjul. Se till att dina däck är ordentligt pumpade. Under-pumpade däck skapar mer rullmotstånd, vilket gör att motorn arbeta hårdare. Det amerikanska Department of Energy (DOE) hävdar att ordentligt pumpade däck kan förbättra din bränsleekonomi med 3,3 procent. Ta dig tid en gång i månaden för att inspektera dina däck.
3

Var uppmärksam på din expeditionens underhållsplan. Små saker som igensatt olja eller bränslefilter lägga till upp till mer pengar per mil på gas pump. Byt olja efter behov och använd rätt kvalitet. Syntetiska oljor orsakar också mindre friktion.
4

Lighten up när du kan. Genom att ta bort bara 100 kg. av verktyg eller nyttolast, kan du förbättra din bränsleekonomi med 2 procent.
5

inte vara sysslolös. Låta bilen tomgång inte bara förorenar luften men lägger till din kostnad på gas pump.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141487.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.