Hur väljer jag en termostat för en lastbil?

Lastbilar finns i en mängd olika former och storlekar, samt olika motorkonfigurationer, med ett utbud av bränsleåtgång. Men de har alla en grundläggande komponent i gemensamt - en termostat. En termostat är i huvudsak en temperatur ventil för att öppna upp och tillåta kylvätska i motorn, och det är dess primära funktion. Varje termostat gjort kommer att göra minst det, men termostater för lastbilar görs också för att öppna upp vid olika temperaturer. Instruktioner
1

Välj en lägre temperatur termostat för klassiska och antika bilar. De flesta termostater i allmänhet uppskattas till ca 195 grader Fahrenheit, och vid denna temperatur, kommer de att öppna upp och tillåta kylmediet att strömma in i motorn. Äldre klassiska eller antika bilar har mer primitiva kylsystem, därför kompenserar en lägre temperatur termostat för mindre kyleffekt genom att sända kylvätska i motorn vid en lägre temperatur
2

Välj en högre temperatur termostat för kallare. klimat. Den högre temperaturen termostaten gör kylvätskan mycket varm, tillägger vilket i hög grad till den komfort faktor när värmen slås på i hytten. Detta gäller särskilt under kalla vinterdagar och nätter.Personalen varmare termostaten rating, desto varmare kylvätska som cirkulerar genom värmeelementet och den varmare luften som kommer att komma ut ur defroster /värmefläktar.

Billiga 3

Välj en lägre temperatur termostat för varmare klimat. Några av de kallare och kära kommer att öppna vid 165 grader Fahrenheit. Orsakerna är den exakta motsatsen som för kallare klimat, som en svalare öppning termostat kommer att hålla motorn igång svalare, även i de varmaste av temperaturer.
4

Köp en lägre temperatur termostat för lite mer motoreffekt. En svalare kör motorn ger ut lite mer makt, och tekniskt, kör mer effektivt. Vinsterna kommer att vara minimal, i bästa fall, så förvänta dig inte dragracing effekt med dubbla bränsleekonomi vid användning av en svalare temperatur termostat ..
5

Välj en lägre temperatur termostat för en lastbil . Dieseldrivna lastbilar, särskilt lastbilar tillverkade före datorn motorövervaknings, är ökända för förtändning symptom på grund av de extrema temperaturerna i motorn. Cooler termostater öppna snabbare och hålla motorn mycket svalare, som bokstavligen tar bort orsaken till förtändning vid källan genom att hålla motortemperaturen nere förtändning temperaturer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141413.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.