Hur man laddar en pickup

När det gäller lastning sängen av en pickup, måste du överväga många faktorer för att garantera en säker, balanserad och lättillgängligt belastning. Oavsett om du dragande en kulle av smuts eller grannens soffa, är det viktigt att ladda mickar i ett stabilt och säkert sätt utifrån individens fordonets vikt kapacitet. Korrekt laddning kommer att hålla alla säkra, skydda din last och göra lasten lätt att lasta när du anlänt till din destination. Saker du behöver
Tarp (tillval) katalog bungee stubin (tillval) katalog Icke-nylonrep (tillval)
Visa fler instruktioner
smuts och skräp

1

Bestäm Gross Rating Vehicle Weight (GVWR) och tjänstevikt på din lastbil. Den GVWR är den föreslagna maximala mängd vikt och omfattar all massa i eller på fordonet. Den Tjänstevikten är den sammanlagda vikten av fordonet utan last eller passagerare tillsatta. Båda siffrorna kommer typiskt vara placerad på insidan av förardörren nära det undre gångjärnet. Subtrahera tjänstevikten från GVWR att beräkna bärförmågan för din lastbil. Faktor din vikt och vikten av några andra passagerare i denna siffra.
2

Load smuts och skräp i botten av lastbilen från framsidan av sängen direkt bakom hytten. Arbetet mot baksidan av sängen. Dubbelklicka framåt när du har nått bakluckan. Skiktning smuts och skräp kommer att balansera lasten över lastbilens axlar jämnare, tillåter en smidigare transporter.
3

övervaka mängden smuts eller skräp som du laddar för att säkerställa att dess vikt inte överstiger 100 procent av truckens bärförmåga. Tillåt utrymme för misstag genom att bara ladda cirka 90 procent av den totala kapaciteten i vikt. Till exempel, om en truckens bärförmåga (efter avdrag för vikten av passagerare) är 1000 pounds, planerar att lasta cirka 900 pounds att tillåta en felmarginal i vikt.
4

Secure smuts och skräp laster med en monterad tarp genom att binda tarp öga hål till eventuella beslag eller krokar på sängen av lastbilen. Se till tarp är tillräckligt stor för att sträcka över ytan av hela lasten för att säkerställa att materialet stannar inne i lastbilen under transport men inte för stor att den hänger ner på sidorna av din lastbil.
Möbler och annan last
5

Bestäm truckens bärförmåga och planerar att lasta cirka 90 procent av det totala värdet i möbler eller andra personliga last (efter avdrag för vikten av passagerare). Lätt möbler och lådor i allmänhet inte överstiger GVWR kapacitet, även om tunga pjäser eller stora apparater bör få extra uppmärksamhet.
6

Planera din last genom att bestämma vilka möbler eller apparater kommer att lastas på flaket och i vilken ordning. Börja med tunga och skrymmande delar som kan vila mot hytten. Gå mot mindre last sist. Lämna några egendomligt formade eller mjuka delar - såsom soppåsar med kläder eller kuddar och textilier sängkläder - till sist, eftersom dessa objekt kan fylla i luckor i lasten
7

börja ladda. truck genom att de tunga bitarna i första med de bredaste sidorna mot hytten. Om bitarna är särskilt betungande, säkra dem i lastbilen med bungee stubin eller icke-nylonrep (nylonrep kan sträcka inom transport). Fortsätt lastning genom att flytta möbler och lådor mot de första bitarna så att de passar tätt mot varandra och kommer inte att glida under flytten.
8

Finish lastning av trucken genom fyllning mjuka eller egendomligt formade objekt i luckor mellan möbler och lådor, att se till att ingenting är löst nog att glida eller rulla fritt. Interlock benen på några stolar eller bord änden så att de flyttas som en enhet, och kommer inte komma ifrån varandra under flytten.
9

Spänn fast lasten på lastbilen med bungees eller rep och täcka lasten med en monterad tarp om du förväntar regn eller om resan är lång där lasten kommer att utsättas för vind och damm. Kontrollera att bakluckan stängs ordentligt och att lasten till den bakre delen av bädden pressas hårt mot den.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141394.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.