Hur man byter Lug Studs i en 1997 Ford F150

A 1997 Ford F-150 klack stud är gjord för att hålla både rotorn och kanten med en monterad däck på lastbilen axel. En ersättare klack stud kan vara ett lager fabrik typ, en skräddarsydd krom stud eller en längre stud för montering större fälgar och däck. Oavsett vilken stud du väljer, de är alla ersätts i huvudsak samma sätt. Bara vara extra försiktig vid hantering av krom dubbar, eftersom förkromning är mottagliga för att flisas och skadade. Saker du behöver
Jack
Jack står
Frys
Hammer
Spray lube
rörtång
Brickor
Visa fler instruktioner

1

Parkera F-150 på plan mark. Lyft trucken med en domkraft. Sänk bilen på pallbockar för stöd. Skruva åt muttrarna som monteras fälgen till hjulet för att få tillgång till klackelementen dubbar. Dra däcket av för att exponera alla lug dubbar. Vrid ratten i din Ford F-150 inåt för att ge bättre tillgång till reglarna.
2

Placera den nya F-150 klack stud i en frys för att krympa metallen. Detta kommer att göra klacken stud något mindre i diameter, vilket möjliggör enklare installation.
3

Spray klacken stud tas bort med en vanlig penetrerande smörjmedel. Börja knacka huvudet av klacken med din hammare och slog fast den om det behövs, för att få bort det från monteringshål. Eftersom alla lug dubbar hålls på plats genom friktion, fortsätter slående och knacka huvudet av klacken tills den faller ut.
4

Dra nya klacken stud ur frysen och spraya den med penetrerande olja .
5

Placera den nya bulten i klacken monteringshål, skjuta in det så långt det går från bakom ratten. Håll den på plats med fingrarna.
6

Stack brickor på klacken tills gängorna på klacken börjar bli täckt. Medan du fortfarande håller klacken med fingrarna, tråd en vanlig lug mutter på bultens gängor tills muttern vilar mot de staplade brickorna.
7

Infoga klacken stud in en rörtång och börjar dra ned tappen. Dra klacken stud stadigt men bestämt till fullo sittplats klacken stud på plats. Eftersom det har varit fruset, kommer det sittplats ganska lätt med ett minimum av roterande kraft som appliceras av rörtång. När metallen expanderar när den värms till rumstemperatur, kommer tappen att sitta stadigt på plats på hjulet. Tappmuttem
8

Lossa och dra brickorna från tappen. Byt ut hjulet på lug dubbar. Säkra hjulet genom att dra resten av muttrarna. Upprepa proceduren för andra Ford F-150 lug dubbar som behöver bytas ut.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141372.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.