Lägga motorolja till en Diesel Cummins

Dodge introducerade Cummins dieselmotor 1989 som ett alternativ för 3/4- och 1-tons Ram lastbilar. Kontroll och påfyllning av olja till Cummins dieselmotor krävs underhåll, enligt Dodge Cummins bruksanvisningen. Du måste kontrollera oljenivån regelbundet och fyll på olja om det behövs, du kan orsaka skador på motorn om du lägger för mycket --- eller för lite --- olja. Konsultera instruktionsboken för din motor olja kapacitet, liksom rätt kvalitet och viskositet. Saker du behöver
butik trasa
Diesel-motorolja
Funnel
Handskar
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på nivån marken. Öppna huven och leta reda på oljestickan på förarsidan av motorrummet.
2

Avlägsna mätstickan och torka av indikationen skala ren olja med en trasa. Sätt in oljestickan i oljestickan röret tills den låses på plats. Ta ur oljestickan, och anteckna oljenivån som representeras av omfattningen av olja på längden på oljestickan i förhållande till de tryckta orden "ADD" och "SAFE". Fyll på olja om indikationen är i "ADD" sortiment.
3

Avlägsna oljepåfyllningslocket på motorn ventilkåpan. Häll diesel-motorolja i oljan fyller öppningen med hjälp av en tratt, och vänta några minuter innan oljan har sjunkit in i motorn.
4

Kontrollera oljenivån igen med mätstickan. Lägg till mer olja om indikeringen förblir låg. Sätt tillbaka mätstickan och oljepåfyllningslocket när oljenivån når "SAFE" sortiment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141362.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.