Hur man skapar en checklista för en Tractor Truck Inspektion

Ett åkeri säkerhet rating beror mycket på hur väl ett flottans mekaniker och förare utför pre-trip och efter resan inspektioner. En checklista för att hjälpa denna inspektion av traktor lastbilar kan hjälpa lastbilar passerar US Department of Transportation säkerhetsinspektioner. Denna checklista ska baseras på den faktiska checklista som används av Department of Transportation (DOT) för att säkerställa att DOT säkerhetsnormer. Saker du behöver
Safety Checklista inspektion med "Ja" och "Nej" lådor
Luft-tryck lufttrycksmätare
Däckets slitbana-djupmätare
Visa fler instruktioner

1

Öppna ett Word-dokument på en dator och på toppen av sidan center ordet "Checklista". Skriv att varje mekaniker eller förare är ansvarig för att utföra en checklista kontroll varje dag, och att dessa checklistor måste slås in fullständigt ifyllda och undertecknade av inspektören. Lägg följande steg för att checklistan.
2

Inspektera traktorns front. Kontrollera strålkastarna och blinkers att se om de är manövrerbara, säkert monterad på trucken och kan ses tydligt. Kontrollera vindrutetorkarna för att se till att de fungerar korrekt och att vindrutan tvättvätska fungerar.
3

Inspektera vänster och höger sida av traktorn. Kontrollera framhjulen 'mönsterdjup. Kontrollera om fälgarna är sprickor eller lösa muttrarna. Kontrollera nav för oljeläckage. Kontrollera däcken för sidoväggen skador inne eller ute. Kontrollera lufttrycket i däcken med en luft-tryckmätare.
4

Inspektera vänster och höger områden sadel tank efter bränsleläckage eller trasiga bränsleledningar. Kontrollera fästena som håller tankarna på plats. Kontrollera avgassystemet för läckor eller lösa fästen som håller systemet på plats.
5

Kontrollera vänster och höger föder på traktorn området. Kontrollera hjulen, fälgar, nav och däck som i steg 3. Kontrollera undre vändskiva för dess fastsättning på ramen. Kontrollera det övre vändskiva för tillräckligt med olja smörjmedel och för onödigt slitage på kingpin spärren. Kontrollera glidande vändskiva för att se till att den är låst ordentligt på plats och att luftledningarna är intakt och inte gnugga på en del av ramen. Kontrollera bakljus på lastbilen för att se att bromsljus och blinkers fungerar.
6

Inspektera styraxeln på båda sidor av trucken. Kontrollera framvagnen på båda sidor för lösa, skadade eller saknade delar. Kontrollera framaxeln, ramen och ramaggregatet för skador. Kontrollera de främre bromsarna på båda sidor och anpassa sig till lagliga gränser. Kontrollera stötstänger och Pitman arm för överdrivet spel eller skada.
7

Inspektera axlar två och /eller tre. Kontrollera fjädring på båda sidor. Kontrollera och justera bromsarna. Kontrollera tryckstången s "S" cam bromsar på båda sidor. Kontrollera att oljan läcker ut bromsarna från en dålig hjul tätning.

`
8

Kontrollera bromsjustering att säkerställa lufttrycket i systemet är 90 til 100 psi Sök efter läckande luftledningar eller kammare broms när du bromsar.
9

testet luften bortfallet medan motorn går på tomgång. Håll ner bromspedalen och titta för att se till att luften i systemet stannar mellan 80 och 90 psi
10

test för att se om det låga lufttrycket varning kan manövreras genom att pumpa bromsen och observera luft-tryckmätare på instrumentpanelen när tändningen är "på". Varningen ska höras när lufttrycket sjunker under 55 psi
11

Inspektera systemets traktorns skydd. Denna procedur testar både ventilen traktorns skydd och bromsarna nödsituationer. Pumpa bromsarna tills traktorns skydd ratten på instrumentpanelen skjuts ut och nödbromsar ingrepp.
12

Kontrollera spelet i ratten lash. Om ratten har mer än tre inches av spel från klockan tolv i vardera riktningen, göra justeringar. Gör detta medan motorn är igång och hjulen är raka.
13

Kontrollera vändskivan rörelsen om traktorn har en släpvagn kopplad till den. Den femte hjulet ska inte glida framåt eller bakåt när du flyttar traktorn framåt eller bakåt.
14

ut flera kopior av detta dokument och användas som checklistor för inspektion varje traktor lastbil i flottan. Dessa kan användas för pre-trip eller post-trip inspektioner.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141351.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.