Hur man lägger snökedjor på en Semi Truck

Snökedjor krävs på semi lastbilar under vintermånaderna. Lagarna varierar från region till region beroende på terrängen och mängden årlig snöfall. Delstaten Colorado i västra USA, till exempel, kräver lastbilar att bära snökedjor mellan vissa highway-milemarkörer från 1 september - 31 MAJ. Om du ertappas på denna vägsträcka under dessa datum utan kedjor, kan du dömas till böter. Säkerheten är den främsta orsaken till snökedjor, vilket ger extra dragkraft i snö och på is. Saker du behöver
Vattentäta handskar
Varma snö kläder försedda med ljus reflekterande tyg
6 singel-däck snökedjor av lämplig däckdimension, utrustad med kammar
Cam åtstramning L-formad eller T-formade Tool Review Rubber bungees
Visa fler instruktioner
1

Hitta en utsedd chain-up område för semi lastbilar. Engagera bromsarna på traktorn och släpet. Sätt på snö kläder och handskar.
2

Dra snökedjor däck ur deras förvaringsbox. Dra och släpp en kedja nära passagerarsidan styrhjul, var och en av de fyra utanför däck drivaxel, och en av de fyra utanför släpvagnens däck.
3

Häng varje kedja över varje däck vara fastkedjad med en åtstramning kammar utåt. Placera kedjan så att den är centrerad från sida till sida och framifrån och bakåt på däcket. Stoppa den första korset kedjan på framåtvända sidan av varje däck i utrymmet mellan däcket och vägen.
4

Lossa bromsarna på traktorn och släpet. Kör fordonet framåt tills hjulen har kört över kedjorna tillräckligt för kedjorna att komma ut på andra sidan av däcket. Kör inte för långt eller kedjorna ovanpå däcket kommer att ramla av.
5

unbuckle alla kammar. Haka insidan hakar ihop först och sedan de yttre sådana. Få så mycket slack ur kedjan som möjligt genom att försöka få i krokarna i de snävaste länkarna. Sätt i L eller T-formad kam åtdragningsverktyg i varje kam
6

och vrid verktyget tills cam stramar ner. Inspektera varje däck kedja tills alla kammar har skärpts.
7

Kör fordonet framåt 100 meter och sedan komma ut och ångra alla kammar. Ta slappa av totala kedjan genom att åter koppla den viktigaste slirskyddet krokar på insidan och utsidan av däcket. Dra åt alla kammarna tills slitbanan passerar kedjorna är indentering gummi slitbanan på däcket.
8

Fäst gummi bungee krokar till alla lösa kättingar. Fäst bungee krokar tillbaka till kedjan kretsande den yttre sidoväggen av däcket. Lösa förbindelser kan leda till skador på bilen. Kör flera miles och sedan komma ut och kontrollera kedjorna igen för lossning. Dra åt vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141308.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.