Så ändrar bromsar på en 2005 Dodge Ram Truck

Alla fyra broms sätter på en 2005 Dodge Ram pickup är skivbromsar. Dynorna på skivbromsar som ligger i en tjocklek monterad på toppen av bromsrotorn. Inuti oket är en kolv som trycker dynorna mot rotorn för att stoppa lastbilen. Byta bromsbelägg den här lastbilen kommer att vara tidskrävande, och du behöver en allmän kunskap om hur skivbromsar monteras och demonteras. Saker du behöver
rörtång
Ordet jack
Jack står
Ratchet set
Byte bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på alla fyra hjulen i Dodge Ram. Höj Dodge Ram från marken och vila ramen på pallbockar. Dra hjulen bort av axlarna. Ramen ska vara helt bort från marken, och alla fyra hjulen ska vara avstängd i axlarna.
2

bort eller Lossa muttrarna på de bakre högra och vänstra sidorna av bromsok med en spärr ställa. Du kommer att behöva en spärrfunktion set eftersom Dodge tillverkar några olika modeller av Ram lastbil, och alla av dem använder olika stora skruvar och muttrar.
3

Dra bromsok bort av rotorerna och dra de två bromsbelägg från bromsok manuellt. Placera push-armen på C-klämman på kolven i centrum av bromsoket. Placera ramen av C-klämman på den bakre av tjocklek och vrid handtaget tills kolven trycks tillbaka in i ramen av bromsok. Gör detta en tjocklek på en gång.
4

Skjut in det nya bromsbelägg till bromsok och ersätta bromsok på toppen av rotorerna. Dra fast muttrarna på baksidan av bromsok med spärrfunktion set. Sätt tillbaka hjulet på ramen och dra åt muttrarna med rörtång.
5

Ändra motsatta uppsättning bromsar på lastbilen så att balansen inte äventyras.
6

Höj ramen för Dodge Ram och ta bort domkraften sänk sedan lastbil till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141298.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.