Illinois vägningsstation Krav för Box Lastbil

En lastbil, en lastbil med en kub-formad lastutrymmet, är föremål för samma krav på Illinois väger stationer som de flesta andra stora fordon. Det är, får den inte överstiga viktgränser som är inställda för att skydda säkerheten för andra resenärer och att bevara kvaliteten på vägarna. Varje lastbil som väger mer än åtta ton krävs för att stanna vid en väga station för inspektion. Axeltryck

axeltrycket är den maximala vikt som en lastbilens axlar ska bära. Enligt Illinois Vehicle Code, bör ingen lastbil bära mer än 20.000 pounds på en enda axel eller 34,000 pounds på en tandem axel. För fordon med flera axlar, erbjuder staten en formel för att fastställa högsta tillåtna fordonsvikt. Vikt får inte överstiga 500 gånger summan av följande tre villkor: avståndet mellan axlarna dividerat med ett minus antal axlar, 12 gånger fler axlar, och antalet 36. För fordon med fem eller fler axlar, får vikten inte överstiga 80,000 pounds.
Vikt Kränkningar

förare av lastbilar över maximala vikter böter enligt hur mycket de överstiger vikt. Om trucken är mindre än 2.000 pounds övervikt, till exempel, är den fina $ 100. Fina beloppen överstiger stegvis därifrån. För brott som överstiger 5,000 pounds, kostade de första 5000 pounds föraren $ 1,500, och ytterligare $ 150 debiteras för varje efterföljande 500 pounds av överskott.
Övriga vägningsstation Oro

Inspektörerna vid en vägningsstation kontrollerar också att se till att lasten är snabb-säkrad. För en lastbil, kan detta betyda att kontrollera bakdörren av lastrummet för att se till att det inte lätt vika från det stängda läget. Inspektörerna kontrollerar också körkort, försäkringar, referenser och skatte-ID-nummer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141280.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.