Hur att bogsera en Utility Trailer

För en lastbil att dra en nyttofordonstrailer lastbilen måste ha en dragkrok, såsom ett Reese skumt, installerad. Även med rätt skumt, drar ett verktyg släpvagn inte så enkelt som att säkerhetskopiera till släpet, hitching och gå. Det finns många saker som skall beaktas, såsom ordentlig belysning och om din släpvagn är lagligt för vägen, för att inte tala kördynamik. Saker du behöver
Inspektion klistermärke för trailer
Försäkring på trailer
Registreringsskylt för trailer
boll som passar trailer mottagare
låskulan pin
Pigtail trådanslutningsdon
4 - tons hydraulisk domkraft
6 till 8 block, rester av 2-av-6 brädor mindre än 3 meter lång
Låsa hitch pin Sida 2 Säkerhet Kedjor, 2 Sida 2 Bocking kedjetappar, 2 Review spännband, kedjor, remmar
Visa fler instruktioner
1

Ta din nyttofordonstrailer till väga station i ditt område och få den vägde. Få trailern inspekteras, sedan få försäkring för det. Ta bevis på vikten, inspektion och försäkring till din lokala avdelning av motorfordon för att registrera trailern. Få din trailerns registreringsskylt. Sätt plattan på släpet, bifoga inspektion klistermärke bredvid den, och lägga alla andra handlingar som hör till trailern i din bogsera bilens handskfack.
2

Få en dragkula för din bogsera bilens dragkrok som passar mottagaren av nyttofordonstrailern du kommer att vara bogsering. Läs bollen storlek som krävs på släpvagnen mottagaren att veta vilken storlek du ska få, eller få en trevägs boll insats för dragkrok som har 3 olika stora bollar på det om du är osäker på storleken.
Sida 3

Använd en fläta trådanslutningsdon som arbetar med den typ av dragfordonet du kommer att använda. Anslut dragfordonet änden av ledningarna till hitch av din bogsera fordon, då släpet änden av trådarna till nyttofordonstrailern mottagare. Gör detta så att din trailer kommer att ha fungerande bakljus, bromsljus och blinkers. Kontrollera att lamporna allt arbete efter att du har anslutit pigtail till både dragfordonet och släpet.
4

Använd domkraften inbyggd i dragkroken eller en 4-tons hydraulisk domkraft för att jack trailer mottagare upp till 2 till 4 inches högre än bollen på dragfordonet. Placera block eller 2-av-6 styrelser under trailern att hjälpa till att hålla upp det ifall jack sparkar ut, stapla upp dem på längden, parallellt med bredden på trailern.
5

Tillbaka din bogsera fordonet rakt upp, anpassa din bogsera bilens dragkrok med trailerns mottagaren. Placera dragfordonet i parken och stänga av den för att hindra den från att rulla. Släpp släpets mottagaren på din bogsera fordon s boll. Tryck på mottagarens bollen nedåt tills det klickar, sedan sätta en pin låsning säkerhet.
6

Purchase redan uppmätt säkerhetskedjorna så att kedjorna du använder passar ordentligt. Fäst en kedja för att var och en av kedjan krokar, en på varje sida av släpvagnen mottagare, genom att kroka fast kroken på änden av kedjan genom ögonhålan. Fäst den andra änden av varje kedja till säkerhetskedjan ögat hål på varje sida av bogsera bilens dragkrok genom att haka kroken genom hålet. Gör detta som en extra försiktighetsåtgärd i fall dragkroken lossnar bollen. Fäst kedjorna med låspinnar.
7

Använd spännband, kedjor eller remmar för att fästa föremål, material, eller maskin du kommer att använda nyttofordonstrailern att dra.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141269.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.