Hur ändrar jag 2005 Ford F-150 Skivbromsar?

Alla fyra uppsättningar bromsar på 2005 Ford F-150 är skivbromsar. Om en uppsättning bromsar är dåliga på lastbilen, så ska du byta bromsbeläggen på båda sidor om lastbilen för att se till att balansen inte äventyras och slitaget på rotorerna förblir densamma på båda sidor. Du kommer att behöva några grundläggande mekaniker verktyg för att slutföra detta arbete och ca 20 minuter för varje uppsättning av bromsarna. Saker du behöver
Däck järn
Ordet jack
Jack står
13 mm hylsa
Ratchet
Tvingfäste
Replacement bromsbelägg
Visa mer Instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulet med ett däck järn. Upprepa för den motsatta sidan av trucken. Höj Ford från marken med en domkraft och sänka ramen på pallbockar. Avlägsna muttrarna från hjulen och dra hjulen bort av ramen.
2

Anslut en 13 mm hylsa till en spärr och lossa de två muttrarna på baksidan av bromsok. Dra bromsoket off av ramen över rotorn och dra bromsbeläggen bort av rotorn. Dynorna kommer att vila på den metallram som är fäst runt rotorn, och en liten krok kommer att hålla bromsbeläggen på plats på ramen. Addera 3

Placera de nya bromsbelägg på ramen runt rotorn. Kontrollera att de nya bromsbelägg är i samma position som de gamla kuddar. Anslut kroken på nya bromsbelägg till det lilla hålet på metallramen runt rotorn. Detta kommer att säkra de nya bromsbelägg på plats.
4

Placera en C-klämma runt bromsok så att metallen trycka armen på C-klämman placeras mot kolven i mitten av bromsok . Se till metallramen på C-klämman är placerad på baksidan av bromsoket. Vrid handtaget på C-klämman medurs tills kolven helt dras in i ramen av bromsok. Ta bort C-klämman från bromsoket.
5

Byt bromsok i sitt ursprungliga läge på ramen runt rotorn. Dra åt muttrarna på baksidan av bromsok med 13 mm hylsa och spärrskaft. Dra åt muttrarna tills de ligger tätt. Byt hjulen på ramen sedan installera muttrarna på hjulen med däck järn. Höj F-150 off av domkraften sänk sedan lastbil till marken med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141249.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.