Hur hittar man året och gör en Chevy Engine

Alla Chevrolet motorer är stämplat med en ID-kod. Denna kod kan användare spåra när och var deras Chevy motor gjordes. ID-koden var huvudsakligen används av tillverkare för kvalitetskontroll, men för en enskild ID-koden kan ge värdefull information och ekonomiska fördelar. Att veta var man kan hitta de ID-koder för motorer och drivlina delar gör att ägaren eller potentiella köpare att kontrollera att bilen är i sitt ursprungliga skick. Detta är viktigt eftersom fordonen innehåller originaldelar (som är i fungerande skick) visat genom matchande nummer är av högre värde, rapporter "Sports Car Market Magazine" kolumnisten John Draneas. Saker du behöver
Duk
WD 40
Visa fler instruktioner Hitta din Chevy Engine ID-kod
1

Öppna huven.

2

Konsultera din instruktionsbok för att bestämma motortypen. Du kan också använda bilens chassinumret (VIN). Ingång den till en online VIN avkodare (länk i referenser). Du kan också avkoda VIN själv med en VIN dekoder guide. Den avkodade VIN kommer att förse dig med din motortyp och göra.
3

Hitta din kod motor-ID. Motorn ID-kod för en Chevy sexcylindrig finns på den bearbetade pad bakom distributören på passagerarsidan. För en små block V-8, är ID-koden på den maskinbearbetade dynan framför topplocket på passagerarsidan. För en big block V-8, är ID-koden ovanför kamkedjans lock.
4

dechiffrera din motor ID-kod. ID-koden är uppdelad i ett prefix och suffix. Prefixet berättar monteringsfabriken och motorns tillverkningsdatum. Suffixet berättar den ursprungliga årsmodell, motor, transmission och bilmodell motorn var avsedd för.

Ett exempel Chevy motor ID-kod är H0428CML. Prefixet, H0428, översätter in i H för Hydramatic, 04 för april, och 28 för den 28: e dagen. Suffixet, KML, säger att motorn var för en 1975 Camaro med en kubiktum förskjutning av 350, högpresterande 155 med fyra fat.

Använda webbplatsen länken i hänvisning avsnitt för att dechiffrera din Chevy motorkod . Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141239.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.