Hur säkra Steel Laster på en Flatbädd

Enligt Commercial Vehicle Safety Alliance, är säkerheten för belastningar på fordon en fråga om allmän säkerhet, och därför föremål för statlig reglering och en kropp av branschpraxis. Det finns federala lagar som reglerar säkring av stål till trailers. Dessa föreskrifter har införts för att skydda både yrkesförare och andra trafikanter samt för att skydda stålet gods från ytterligare skador. Säkerhet ska alltid råda när säkra en stål last till ett flak trailer. Saker du behöver
Lastvikt
Kalkylator Review gaffeltruck med maximal lastkapacitet
Load spotter
Wood garneringsträ (spånskivor på vilken last placeras) katalog Stålkedjor (20 - fots längd, 5.000 pund lastgränsen) katalog Steel Chain bindemedel
Chain bindemedel brytjärnet
Visa fler instruktioner
beräkna hur många kedjor att använda för att säkra lasten
1

Dividera vikten av det stål som skall lastas på trailer med 5000. Om belastningen av stålet är 48,000 pounds, så svaret blir 9.6. Siffran hänvisar till mängden kedjan behövs, med en 5000-pound bärande rating, till rättssäkra stålet till släpet. Tio kedjor skulle vara den faktiska mängden som behövs kedjor.
2

Inspektera stål för ordentlig buntning innan den lastas på släpvagnen. Be avsändaren att säkra stål buntar med stål banding, om möjligt. Sök efter bitar av stål som är udda former eller storlekar och begära att dessa skall lastas sist.
3

Bestäm hur många extra kedjorna kommer att behövas för att säkra de udda bitar av stål och skaffa dem , om det behövs. Addera Förbereda trailern för Load Of Steel
4

Lay trä dunnage över bredden av trailern vid någon punkt där stålet kommer att laddas.

5

Inspektera trailern för skador eller saknade brädor golv eller strukturell ram skador. Fyll inte skadade vagnar.
6

Parkera fordonet som ska lastas i lastzon av sjöfarten gården. Ta på handskar, skor med stålhätta, skyddsglasögon och en hård hatt.
Styra för att säkerställa en optimal säkerhet
7

Stå på baksidan av släpet och rikta gaffeltruck operatören att centrera lasten jämnt på båda sidor om mittlinjen av trailern.
8

Promenera till båda sidor av vagnen och titta ner på sidorna för att lasten är fyrkantig och inte överhängande.
9

Walk till sidan av släpvagnen mittemot gaffeltruck och inspektera lastens läge i förhållande till centrum av släpfordonet. Instruera gaffeltruck operatören att justera positionen så det är direkt centrum från framsidan till baksidan. Addera Förankring stål till den Flatbädd
10

Kasta en kedja över lasten av stål var femte meter. Haka båda ändar av kedjan åt sidan skyddsräcken på varje sida av vagnen. Dra den slappa ut av kedjorna växelvis på vardera sidan av släpvagnen. Dra slacket i första kedjan mot förarsidan av trailern, den andra kedjan till passagerarsidan, och så vidare mot baksidan av släpet.
11

Hook Steel Chain bindemedel på båda sidor av varje kedja på vardera sidan av släpvagnen. Om det finns 10 kedjor, borde det finnas 20 bindemedel. Inspektera stålet under kedjorna för att säkerställa varje bit är i direkt kontakt med en annan bit. Om det finns utrymme mellan stycken kedjorna lossnar under transport. Instruera truckföraren att butt bitar tillsammans med gafflarna vid behov. Placera trä garneringsträ under kedjor som inte har möjlighet att kontakta små eller gratis bitar av stål i hela lasten.
12

Vinsch alla stål pärmar ner med en kedja bindemedel brytjärnet, joggning sidorna av kedjan med slack. Vinsch alla motsatta kedjan pärmar. Inspektera belastning för några andra lösa bitar av stål och lägga till en annan kedja om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141226.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.