Hur byter jag olja på en 2007 Dodge 2500 4X4 Cummins 6.7?

För 2007 Dodge 2500 4X4 Cummins 6,7 är motorn i full storlek Dodge Ram pickup. Oljetråget är placerad på undersidan av motorn, och drain-kontakten är placerad på undersidan av oljetråget, oljefiltret är placerade under den stora plastlocket, på mitten framsidan av motorn. Du måste använda lågsvavlig motorolja i denna motor - någon motorolja betygsatt CJ-4 5W-40 kan användas med Cummins 6,7 motorn. Saker du behöver
Oljetråg
Ratchet
9/16-inch socket
Skruvmejsel
5 1/2 liter CJ-4 motorolja
Byte oljefilter

Visa fler instruktioner
1

Skjut under motorblocket på ryggen, så att du tittar upp på botten av oljetråget. Placera drain pan direkt under avtappningspluggen på undersidan av oljetråget. Ta bort pluggen, med Ratchet och 9/16-inch socket, tappa ur oljan och byt ut kontakten till botten av oljetråget och dra åt den
2

Få ut från under motorn och. bort pannan oljan rinna under motorn, liksom. Öppna huven och ta bort skruven som håller fast plastkåpan till den främre toppen av motorn, med hjälp av skruvmejseln. Dra bort luckan från motorn.
3

Vrid oljefiltret moturs tills det lossnar av motorn. Placera det nya filtret på motorn och vrid den medsols tills filtret är tätt. Sätt tillbaka locket på toppen av motorn och dra åt skruvarna.
4

bort oljan locket från toppen av motorn och häll den nya motorolja i motorn. Sätt på locket till motorn och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141219.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.