Lastbil Lighting förordningar

Traktor trailers är inte farliga, utan att veta var de är eller vad de gör är farligt. Den federala regeringen erkände de särskilda behoven hos stora fordon för länge sedan när den har väckt många belysning regler på plats idag. I stort, dessa regler finns för att både definiera de yttre kanterna av lastbilen och att se till att andra förare har tillräcklig information om dess inriktning, läge och förarens avsikt. Allmänna lagar

Alla nödvändiga lampor på en lastbil måste finnas och fungera i alla lägen. Faror och blinkers måste blinka när lämpligt utlöses, och bromsljusen behöver aktiveras när pedalen trycks ned. Det är förarens ansvar att se till att belysningen fungerar korrekt före, under och efter en resa. I stater där underredsmassa neonljus är lagligt för bilar de är i allmänhet inte för lastbilar. Traktor och släp för höga markfrigången gör att de neonrör oftast kommer att vara synlig från någon vinkel, vilket är olagligt nästan överallt. Du kan fortfarande ha ha underredet lampor på lastbilen, du bara inte kan använda dem på gatan.
Strålkastare

Strålkastare skall hållas i gott skick och vara av den ursprungliga typen installerad i fordonet. Den federala regeringen inte fastställt några särskilda krav för hur du justerar lamporna. En bra tumregel är att parkera lastbilen 25 meter från en vägg och justera halvljus så att botten av balken bara nuddar botten av väggen.
Baklyktor

Baklyktor kan vara antingen en färgad lampa inuti ett rött hus eller vara av LED-design som använder tiotals enskilda röda lampor i ett gemensamt hus. Du måste ha minst två svans-lampor på baksidan av ett traktorns bakre stötfångaren, och nio på baksidan av släpet. Du måste ha tre svans-lampor på toppen-center, två vardera på de yttre nedre hörn, en vardera på de yttre hörnen. Du måste ha minst två mer på nedre bakre hörnet på sidan av vagnen.
Trailer positionsljus

Amber positionsljus finns för att definiera konturerna av din lastbil så att andra förare vet hur stort det är. Åtminstone behöver du fyra positionsljus per sida (en vardera på de övre och nedre främre-hörn och en i toppen och botten mitten) och två på framsidan på de två översta hörnen för totalt 10. Du kan dock lägga så många extra positionsljus (aka "chicken lights") som du vill runt omkretsen kanterna på släpvagnen.


Traktor positionsljus På framsidan av traktorn måste du ha fem bärnstensfärgade lamporna ovanför vindrutan, två på lastbilen är våra kanter och tre i mitten. Du måste också ha två i nedre yttre konturer främre stötfångaren, och två gula positionsljus på sidan av lastbilen nära den nedre bakre delen av hytten. Vissa stater mandat att lastbilar måste också använda en bärnsten reflektor monterad på den nedre mitten på sidan av hytten, så de flesta bilar har dem bara för att bo lagligt i alla 50 stater.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141218.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.