Heavy Duty Truck Diesel Fuel Efficiency Tips

Cirka 108.000 lastbilar är på väg i Amerika, enligt US Census avdelningen, och antalet har ökat under det senaste decenniet. En annan växande antal är kostnaden för dieselbränsle, vilket nästan fördubblats mellan 2005 och 2008. Lyckligtvis, en mängd olika effektivitetshöjande metoder finns, allt från däcktrycket till aerodynamisk effektivisering. Däck och hjul

skick och inflationen av däck på tunga lastbilar kan göra en betydande skillnad i bränsleekonomi. I själva verket uppskattar tillverkaren International Truck Corporation att en lastbil kan förlora en procent av bränsleeffektiviteten för varje 10 pounds per kvadrattum (PSI) för lågt lufttryck. Av denna anledning bör operatörerna kolla ofta för att säkerställa att varje däck är inom tillverkarens inflation specifikationer.

Hjulinställning är också viktigt för bränsleekonomi. En förskjutning av ens en fjärdedel av en examen kan orsaka betydande sidokraft på däcket när den färdas på motorvägen, skadar effektiviteten. Eftersom tunga lastbilar normalt mer än fyra hjul, är korrekt inriktning ännu viktigare än med vanliga personbilar.
Aerodynamisk Effektivisering

Även däcken är den viktigaste faktor som påverkar bränsleeffektiviteten när en lastbil är under 50 miles per timme, aerodynamik blivit alltmer kritisk när du reser på motorvägshastigheter. Installera särskilda baggar och kåpor för att korrekt avleda luft kan förbättra aerodynamiken.

För varje två procent förbättring i aerodynamisk effektivitet, erhåller ett tungt fordon en procents ökning av bränsleekonomi, uppskattar Diesel Power Magazine, en lastbilsindustrin publicering. Även denna procentsats inte kan tyckas betydande, kan ökad effektivitet gör en stor skillnad på långdistansflygningar numrering tusentals miles.
Motordrift

motordrift är också en viktig faktor som påverkar bränsleeffektiviteten hos tunga lastbilar. Många lastbilsmotorer är kvar tomgång under långa perioder. När en motor går på tomgång utan att överlåta makten till rörelse framåt, minskar den totala bränsleeffektiviteten. En procent av effektiviteten går förlorad för varje timme ett fordon går på tomgång, uppskattar International Truck Corporation. Minska onödig dödtid kommer naturligtvis att göra en skillnad.

Körvanor också direkt påverkan bränsleeffektivitet. Acceleration och aggressiv körning tappar bränsle. Därför är det viktigt att köra motorn så smidigt som möjligt. Undvika drastiska förändringar i hastighet upprätthåller bränsleeffektiviteten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141178.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.