Instruktion för byte av fläktremmar på en Ford 6,0 ​​liters

De fläktremmar på en 6,0 liters Ford lastbil motor består av en serpentin bälte som kontrollerar alla komponenter på framsidan av motorn. Syftet med detta bälte för att driva alla komponenter genom rotationen av vevaxeln. Dessa komponenter inkluderar generatorn, servostyrning, luftkonditionering och vattenpump. Byta en sprucken eller sliten bältet kommer att se denna stora motorn stannar körs på optimal nivå. Saker du behöver
Hylsnyckel
Byte serpentin bälte
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven för att komma åt motorrummet. Leta reda på Serpentine belt på framsidan av motorn. Bandet kommer att draperas över alla remskivor monterade på motorn.
2

Lokalisera spännarremskivan mot framsidan av motorn. Den spännaren kommer att monteras under generatorn mot mitten av motorn.
3

Sätt en hylsnyckel på framsidan av skivan. Den spännaren kommer att ha en fyrkantig skåra gjord för en 3/8-tums hylsnyckel. Tryck spännaren ner motsols för att släppa spänningen. Skjut av remmen från generatorn remskiva när spänningen är lättad.
4

bort bältet från de återstående skivorna. Notera hur bältet kördes längs remskivorna. Detta gör installationen enklare.
5

Placera den nya remmen på remskivorna. Den bältesdragningen diagrammet ligger bredvid huvfäste för ytterligare hjälp. Se till att bandet körs längs alla remskivor med undantag av spännaren. Spännaren måste tryckas ner för att slutföra bältet installationen.
6

Tryck spännaren ner med en hylsnyckel. Skjut remmen över spännaren. Låt spännaren att positionera sig tillbaka till sitt ursprungliga läge. Det bör inte finnas något slack i bältet.
7

Starta trucken och låt den gå på tomgång. Inspektera bältet för att säkerställa att den som vistas på remskivorna och går smidigt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141154.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.