Hur installerar jag en Bronco Drop Pitman Arm?

När markfrigången på din Bronco höjs för extra markfrigång genom att installera en hiss kit, vinkeln på främre förändringar Styrlänkmekanism också. Resultatet är en förlust av kontroll och riktningsstabilitet och ett fenomen som kallas bump steer. När detta inträffar, kan slå ett gupp i vägen orsaka lastbilen att ändra riktning när parallellstaget ändarna binds upp på grund av begränsningar i sitt utbud av rörelse. För att korrigera för detta, är installationen av en droppe pitman arm nödvändig för att återställa styrlänkaget till sin normala vinkel. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack stå
Hylsnyckelsats
Pitman arm avdragare
Hammer sälja Grease gun
Visa fler instruktioner

1

Höj framför lastbilen med hjälp av en domkraft placerad under främre tvärbalken. Slide pallbockar under ramen och sänka Bronco på dem genom att släppa domkraften långsamt. Placera stoppklossar bakom bakhjulen och handbromsen.
2

Ta bort sprinten och muttern från pitman armen, vid den punkt som tie-rod fäster den, med hjälp av en 3 /4-tums hylsa och spärrskaft. Slå pitman armen, på änden nära parallellstaget, med en stor hammare. Detta kommer att böja pitman armen något och pop tie-rod ur armen utan att skada ankarstag dammskon. Addera 3

bort 1 1/4-tums muttern, som håller fast pitman armen till styrväxeln, från den utgående axeln hos styrväxeln användning av en stor socket och ratchet. Slip pitman arm avdragare över armen och linje upp mitt axel avdragare med den utgående axeln på växellådan. Vrid mittaxel på avdragare med en 3/4-tums skiftnyckel tills armen dyker upp axeln.
4

Slip nya pitman armen på den utgående axeln. Den stora ryggraden i Pitman arm linjer upp med skåran på den utgående axeln för att indexera armen rätt och säkerställa en rak ratt när jobbet är klart. Montera muttern och låsbrickan och dra åt dem ordentligt.
5

Skjut tie-rod på pitman armen och dra åt låsmuttern ordentligt. Installera en ny saxpinne i pitman armen så att muttern inte lossnar. Skruva den nya smörjnippel i slutet av pitman armen och använda en fettspruta för att injicera fett i armen.
6

Höj lastbilen utanför pallbockar med domkraft. Ta läktarna och sänka lastbil till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141147.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.