Hur att identifiera vad Chevy Engine jag har

Vehicle gör-det-självare behöver veta vad motorn de jobbar på innan de beger till Biltema för att köpa oljefilter, fläktremmar, en förgasare eller bara om någon annan delen. Räkna ut vad motorn driver din Chevrolet är oftast inte svårt för någon som kan höja huven, speciellt på bilar som har all den ursprungliga utrustningen. Utmaningar uppstår med äldre eller modifierade fordon i vilket motorn kan ha ersatts. Identifiera dessa motorer kan behöva leta efter en kod stämplat på motorn och sedan ta reda på vad det betyder. Saker du behöver
Inga speciella verktyg behövs
Visa fler instruktioner
1 p Om det finns, ta en manual. Det kommer att ange fordonets motor alternativ och inkluderar underhåll.
2

Öppna huven. Identifiera motorn, eller bekräfta uppgifter från en manual, är ofta så enkelt som att titta på siffror visas tydligt på en ventilkåpa eller luftintag.
3 p Om nödvändigt, leta efter motorn ID-nummer. Chevrolet markerar sina motorer med koder som anger när och där motorn gjordes, dess storlek och hästkrafter.

Koden stämpeln är tydligt placerade. På raka sexcylindriga motorer, är den kod stämplat på en bearbetad pad på motorblocket s passagerarsidan, bakom distributören. På V8s är koden stämplat på en bearbetad dyna på framsidan av motorn, på passagerarsidan. Generatorn kan dölja det.
4

Tolka koden. Det finns alltför många bokstavskombinationer att lista här, så du måste göra en liten sökning på nätet eller kontakta en Chevy teknisk manual för att göra den slutliga identifieringen.

Koden har sju tecken för motorer genom 1969 års modell år, åtta tecken på motorer för 1970 och senare. De första fem tecken för alla år indikerar monteringsfabriken och tillverkningsdatum.

För Chevys tillverkade 1969 eller tidigare, kodens sjätte och sjunde identifierar motorn och hästkrafter. Till exempel, om den sjätte och sjunde tecken för en 1967 Impala read "HA," motorn är en 327 V8 med 275 hästkrafter.

För senare modeller, identifierar det sjätte tecknet typen av fordon (bil eller lastbil ), den sjunde och åttonde genomgående identifierar motorn. Till exempel, om de två sista tecknen för en 1978 Camaro är "HR", motorn är en 350 V8 med 170 hästkrafter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141136.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.