Hur man byter en S-10 U Joint

Byta U-fogar i din S-10 kan vara nödvändigt om de gamla är löst eller mycket slitna. U-fogar ansluter drivaxeln till överföring och differentierad, vilket gör att drivaxeln att snurra under resa upp och ned med fjädring. Om U-lederna blir slitna, kan de misslyckas, skadar drivaxeln, differential eller överföring i din S-10 pickup. Replacement U-fogar är tillgängliga från alla Biltema eller via din lokala Chevy återförsäljare. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
Tänger
Wrench in
U-joint press
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Höj baksidan av S-10 med en domkraft och placera en uppsättning pallbockar under bakaxeln för att stödja lastbilen. Sänk domkraften tills trucken vilar på står säkert.
2

Lokalisera de fyra fästbultarna där drivaxeln möter den bakre differentialen sedan ta bort dem med en skiftnyckel. Ställ åt bultarna och spännbanden åt sidan och dra försiktigt drivaxeln bort från differentialen.
3

Placera ett uppsamlingskärl eller hink under svansen axel hölje av transmissionen skjut sedan drivaxeln ur överföringen. Ta bort drivaxeln från under lastbilen, så att du bättre tillgång till U-fogar.
4

Leta låsringarna på utsidan av U-joint lock och använd en tång för att klämma två tungor tillsammans lyft sedan klippet ur locket. Kasta klippen placera sedan en U-gemensam press på drivaxeln. En U-joint press ser ut som en stor C-klämma och skjuter U-fogar ur axeln. Om du inte har en, kan du hyra en i de flesta butiker auto del.
5

Vrid skruven på U-gemensam presskonferens med en hylsa och spärrskaft för att tvinga U-joint ur drivaxeln. Ta pressen och placera den på nästa U-joint lock, upprepa processen tills alla fyra caps har pressats ut. Ta leden från drivaxeln och kassera den.
6

Ta bort U-joint lock från den nya U-joint och placera den i drivaxeln. Skjut de nya lock till drivaxeln från utsidan sedan använda U-gemensam presskonferens som sittplats locken på leden. Montera de nya låsringarna på utsidan av locken, vilket gör att de låser i spåret på drivaxeln oket.
7

Upprepa processen, som ersätter den andra gemensamma flytta sedan drivaxeln under lastbilen. Skjut drivaxeln i svansen axeln hos transmissionen sedan höja den motsatta änden upp och placera U-fog i oket vid den bakre differentialen.
8

Installera de kvarhållande band över U-joint caps sedan in de fyra fästbultarna. Dra åt bultarna med en skiftnyckel tills de ligger tätt. Inte över-dra åt dem eller att de kommer att bryta ut i oket.
9

Lyft den bakre delen av lastbilen utanför pallbockar med domkraft, ta bort domkraften från under lastbilen sedan sänka jack och ställa lastbilen på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141118.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.