Hur man byter bromsar på en 2000 Ford Ranger

Den 2000 Ford Ranger är utrustad med skivbromsar. Bromssystemet på 2000 Ford Ranger är konstruerad att stoppa lastbilen genom att komprimera skivbromsbelägg till sidorna av rotorn när hjulet roterar. Friktionen från skivbromsklossar tillämpas på sidorna av rotorn är vad som ger lastbilen till en säker och helt stilla. Skivans bromsbelägg måste bytas ut innan de slitas ner till slitagevarnare. Rotorerna måste också vara antingen maskin-vändas eller bytas varje gång bromsarna ersätts. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
brytjärnet
3/8-tums spärrnyckel
15 mm djup brunn sockel
Gummiklubba (tillval)
Små rep
Tvingfäste
Replacement Pads
Visa fler instruktioner
1

Park ditt 2000 Ford Ranger på en plan yta och dra ut nödbroms.
2

Lossa muttrarna från passagerarsidan framdäcket med en rörtång eller däck verktyg.
3

Lossa muttrarna från förarsidan framdäcket med rörtång eller ett däck verktyg.
4

Placera en domkraft under framsidan av din 2000 Ford Ranger så att uttaget är direkt under cross-ram under motorn. Jack lastbilen upp och placera en pallbock under både främre stöttningspunkter. Sänk domkraften tills Ranger är säker på läktarna.
5

Avlägsna muttrarna från förarsidan framhjulet och dra hjulet från navets. Ställ hjulet på marken plan för att förhindra den från att rulla.
6

Leta bromsoket monterad på sidan av bromsskivan. Tjockleken är den komponent som inrymmer på bromsbeläggen. Placera en bändjärn mellan baksidan av bromsrotorn och den yttre bromsklossen. Bänd det yttre bromsbelägget mot motorn tills bromsok cylindern har indragen nog att ta bort bromsok från rotorn.
7

Titta på baksidan av bromsoket och lokalisera de två 15 mm bultar som fäster bromsoket till bromsok fästet. Lossa och ta bort de två 15 mm skruvar med en 3/8-tums enhet ratchet och en 15 mm djup brunn uttag.
8

Dra tjocklek av av rotorn för hand. Om bromsoket är fortfarande svårt att ta bort från rotorn, knacka på toppen och botten av bromsok med en gummiklubba tills bromsok löser upp. Dra sedan bromsok bort av rotorn.
9

Knyt en liten bit av repet runt bromsoket. Häng därefter bromsoket på närmaste styrningen komponenten bakom hjulnavet montering.
10

Dra bromsbeläggen ur bromsoket. Skjut C-klämman i bromsoket så att justeringen stången mot bromsok cylindern. Komprimera bromsok cylindern tills den är i nivå med insidan av tjocklek cylinderhuset. Skruva sedan ut C-clamp och ta bort.
11

Ta bort alla klipp och annan broms hårdvara från bromsoket. Montera de nya bromsbeläggen tillsammans med några nya clips och annan broms hårdvara. Sedan knyta upp repet från bromsoket och skjut bromsok tillbaka på sidan av rotorn.
12

Skruva de två 15 mm skruvar tillbaka i bromsoket och dra ner tätt med Ratchet och uttag. Sätt tillbaka hjulet på navet och skruva åt muttrarna igen. Dra åt muttrarna tills hjulet börjar vända.
13

Utför samma steg ovan för att ersätta bromsarna på den främre och bakre passagerarsidan och förarsidan hjul bak.
14

Crank din 2000 Ford Ranger och komprimera bromspedalen in och ut ett par gånger till sittplats de nya rondellerna på bromsen rotor. Sedan stänga av motorn.
15

Jack ditt 2000 Ford Ranger upp och dra pallbockar ut. Sänk Ranger tillbaka till marken och ta bort domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141113.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.