Hur man byter bränslepump på en 2002 Chevy S-10

Den 2002 Chevy S-10 är en del av amerikansk historia idag eftersom det inte längre görs. Byta bränslepump i din S-10 bör inte ta mer än tre till fyra timmar, även om du aldrig har arbetat på en bil innan. Bränslepumpen aggregatet sitter inuti bränsletanken. Den sidomonterade tank har en enkel design för enkel borttagning och installation. Du kan hitta en bränslepump på din lokala delar butik eller Chevrolet återförsäljare. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats Sida 2 tons domkraft
underläggskilen (2) katalog Jack står (2) katalog Hammer
platt huvud skruvmejsel
Gummimatta Flighter Can av motordelar Cleaner Review Shop trasor
Kraftiga handskar
block av trä (2 tum med 4-tum med 1 meter lång) katalog Maskering tejp
Permanent markör
dräneringskärlet
Visa Fler Instruktioner
en

avlägsna den gas lock för att avlasta bränsletanken. Ställ stoppklossar framför och bakom passagerarsidan däcket. Placera en gummimatta under sängen, precis nedanför bränslet dörren.
2

Lyft den främre förarens sida av fordonet genom att höja en domkraft under ramen och placera en pallbock under den nedre länkarm. Höj förarens hjulsidan bak vid bakaxeln bostäder och placera en pallbock under Shock Mount på axelhuset.
3

Placera en träbit på domkraften och lyfta upp det tills den vilar mot bränsletanken. Höj inte det högre som du kan punktera bränsletanken.
4

bort bränsle bultarna tank rem med en 3/8-tums enhet ratchet set. Sänk tanken halvvägs till marken och ta bort de elektriska anslutningarna till bränslepumpen på toppen av tanken.
5

Mark och ta bort de tre bränsleledningar som går in i pumpen med maskeringstejp (A , B-och C från vänster till höger), så att du kan installera om dem precis som de togs bort. Ta bort bränsleslangen påfyllningsröret.
6

Sänk bränsletanken ner på gummimattan. Dra försiktigt ut bränsletanken ut från under bilen för att komma åt bränslepumpen.
7

bort bränsle klippet tanken låset genom att knacka moturs, med en hammare och skruvmejsel, på de utskjutande flikar. Ta bränslepumpen.
8

Inspektera bränsletank för läckor. Om bränsletanken visar något tecken på läckage, är det dags att byta ut det. Inspektera nya bränslefiltret och se till att den kommer med en ny skärm. Att sätta en gammal skärm på en ny pump kommer att förstöra en helt ny bränslepump.
9

Rengör tanken ytan med motordelar rengöringsmedel sprutas på en trasa. Spraya inte nära tanken direkt för att undvika att förorena bränslet. Torka endast den översta ytan, vara noga med att inte röra vid sidan gjutna kanter eller insidan av bränslepumpens hålet. Använd handskar för denna operation.
10

Installera den nya bränslepumpen i bränsletanken. Skjut tillbaka bränsletanken på banden bränsletanken. Lyft tanken halvvägs med träbit och domkraften. Återmontera bränsleledningar och de elektriska anslutningarna till bränslepumpen. Återanslut slangen tanklocket.
11

Lyft bränsletanken ända tills det når botten av sängen skenor. Rikta remmarna undertill bränsletanken. Spänn banden bränsletanken med 65 och 80 ft-lbs. av vridmoment. Skärpning tanken banden kommer att ställa tanken tillbaka där det var vertikalt. Shimmy tankens sida till sida för att ställa den i rätt vågrätt läge.
12

Anslut den positiva batterikabeln. Vrid tändningen till "Tillbehör" (ett klick innan start) och sedan iväg igen, tre gånger i rad. Detta kommer statsminister bränsleledningar och motorn med nytt bränsle från tanken. Inte bara veva på knappen tills motorn startar. Detta kan orsaka antändning frågor samt interna problem motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141112.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.