Obligatorisk utrustning för en brandbil

För att vara förberedda för praktiskt taget alla scenario, måste en brandbil fyllas med mer än bara en slang och stege. Det finns flera andra delar av utrustning som krävs ombord en brandbil. Pike Stavar

Pike stolpar är långa stolpar tillverkade av glasfiber eller trä, med en metall krok och en skarp spets på änden. De används för att dra öppna väggar eller tak i brinnande områden. Den vassa spetsen kan punktera gips eller fönster, medan kroken kan dra skräp ner.
SCBA

Brandbilar måste medföra en andningsapparat (SCBA ) för varje plats på fordonet. Anordningen är en mask som bärs på ansiktet, fäst till ett syre cylinder som spänns fast på brandman rygg. Trucken får också bära en extra syrgas cylinder för varje andningsapparat.
Yxor

En platt-head yxa och en pick-head yxa krävs eftersom breda blad kan effektivt hugga in i dörr eller vägg av en byggnad. Pick-head yxa är bättre för stansning och böjning, medan den platta-head yxa också kan användas ett slagverktyg, som en hammare.
Brandpost mutterdragare

Brandpostanläggningar skiftnycklar öppna och stänga ventilerna på en brandpost. De är oftast justerbara så att de kan passa brandposter i olika storlekar.
Brandsläckare

Brandbilar bär en torr brandsläckningsmaterial och en vatten brandsläckare. Pulver brandsläckare är ofta mer effektiva på vissa typer av bränder, men de lämnar efter sig en skadlig återstod.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141110.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.