Hur du ändrar bränslefilter i en Dodge Cummins diesel lastbil

Byta bränslefilter på en diesel kan vara ett smutsigt jobb - dieselbränsle gör en röra av allt - men någon måste göra det. Du kan lära dig att förändra din bränslefiltret i en Dodge Cummins diesel truck utan att göra en smutsig röra av din uppfart. Saker du behöver
Bränslefilter
1 1/8 hylsa och spärrskaft
dräneringskärlet
Rena trasor
1 fotdel 1/2-tums PVC-rör
Show Mer Instruktioner
1

i parkeringsbromsen. Öppna huven och leta reda på bränslefiltret. Filtret är placerad på förarsidan, övre bakre av motorn. Torka av filterhuset området om det är smutsigt.
2

Placera drain pan under bränslefiltret tömningsslangen och öppna bränslefiltret dräneringsventil så bränsle börjar rinna.

3

bort filtret locket med den stora sockeln. Höj ytterkabinett rakt upp för att ta bort det gamla bränslefiltret från kapseln. Mer bränsle kommer att rinna till skålen när locket avlägsnas. Inspektera bränslekapseln för skräp eller skada.
4

Ta bort det gamla filtret och O-ringen från locket. Smörj den nya O-ringen och montera den på locket. Montera det nya bränslefiltret till locket, se till att hålet är vänd nedåt. Sätt tillbaka locket med filtret bifogade, försiktigt så att inte för hårt, eftersom locket spricker.
5

Stäng filtret dräneringsventil och ta bort tråget från under lastbilen. Bump motorn med starter för att prima bränslefiltret. Vissa lastbilar kommer själv prime när nyckeln vrids till läge "på". Starta motorn och kontrollera tätheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141101.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.