Avgasbroms Vs. Jake Brake

motorbromsar, som omfattar både avgas bromsar (EBS) och Jacobs ("Jake") bromsar, har funnits nästan lika länge som vägen pågående dieslar själva. Ofta förväxlas för varandra, EB och Jakes funktion genom närstående men funktionellt motsatta principer: att bromsa fordonet genom att orsaka att motorn skall ge "negativ" effekt. Syfte

Dieselmotorer använder inte en gnista för att antända bränsleblandningen, utan de bara pressa luft /bränsleblandningen tills den exploderar med värme och tryck. Denna "kompressionständning" Strategin innebär att en diesel kan producera nästan lika mycket negativ effekt (motståndet mot framåtrörelse) som de kan regelbunden makten genom att utnyttja kraften av tryckluft eller motsvarande mängd vakuum instängd i cylindrarna.


Avgas Broms Funktion

en avgasbroms är helt enkelt en stor fjäril ventil i motorns avgasflöde. När den är stängd, avgasbromsen fällor en stor del av motorns luft i cylindrarna. Motorn fortsätter att fungera som den normalt skulle, men får bara tillräckligt med bränsle på tomgång. Den exploderande bränslets gaser har ingenstans att gå när ventilen är stängd, så de trycker tillbaka mot kolven och hämmar motorns rotation. En riktigt effektiv avgasbroms på höger motor kan motstå lastbil acceleration med cirka 80 procent av motorns maximala effekt.
Jake Brake Funktion

termer av funktion, Jake bromsar och bromsar avgas är exakta motsatser. I en avgasbroms fällor komprimerad luft i cylindrarna (hämmande uppåtgående kolvens rörelse), skapar en Jake ett vakuum för att förhindra nedåtgående kolvrörelsen. En Jake broms är i huvudsak en solenoid som orsakar avgasventilen för att öppna tidigt (medan kolven fortfarande färdas uppåt), all luft får skjuts ut, vilket ger en kraftfull vakuum bakom. En Jake Brake är integrerad i motorn, den innefattar en stor del av ventilsystem, så du kan inte bara lägga en på som du skulle en avgasbroms. En Jake broms kan producera negativ effekt på uppemot 90 procent av motorns max effekt.
Nackdelar

Även Jake bromsarna är kraftfulla, de är inte utan sina problem. Den första är att designen är bullriga, om du någonsin hört en kulspruta-liknande slammer eko genom en dal så har du upplevt Jake Brake underskrift tjut. Jake bromsar faktiskt har varit kända för att utlösa laviner i några snöiga bergspass, så de är ofta begränsad under vintern. Både Jake bromsar och bromsar Luftföroreningar kan orsaka överhettning, men avgasbromsen (som fångar de flesta av avgaserna s värmen inne i turbon och motorn) är betydligt mer benägna att orsaka termiskt inducerad förstörelse än Jake.

Använd

Moderna lastbilar använder ofta en Jake broms och avgasbroms i tandem. Även avgasbromsen hjälper att komplettera Jake, det används mer för att tysta lastbilen än något annat. Det är därför moderna dieslar med en motor paus tenderar att uppvisa mer av ett högt spinnande eller morrande än den typiska Jake bromsen skallra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141095.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.