Hur du ändrar bränslefilter i en serie 60 Detroit Diesel

The Detroit Diesel Series 60 var den mest populära på motorvägen, tunga dieselmotor som säljs i USA mellan 1989 och 2008, året Detroit Diesel upphörde produktionen. Med hundratusentals fortfarande på den öppna vägen, är efterfrågan på reservdelar och serviceartiklar fortfarande där. Förebyggande underhåll, t.ex. periodiska ändringar bränslefilter, är nyckeln till att hålla Series 60 löpning, sänka driftstopp och förlänger motorns livslängd. Series 60 bränslefilter bör bytas var 15.000 miles. Saker du behöver
Filter skiftnyckel
Davco filter skiftnyckel
½ liter dieselbränsle
Hammer
skruvmejsel
Shop trasa eller handduk
Bucket
Smörjmedel
Visa fler instruktioner
1

lokalisera bränslefilter på motorn. Beroende på vilken modell av Series 60 är, kommer det antingen vara två spin-on bränslefilter (primär och sekundär) eller en spin-on (primär) och ett element patron (sekundär).
2

Placera filtret skiftnyckel över den primära bränslefiltret. Vrid den moturs tills filtret är löst nog att fortsätta med handen. Ta bort filtret och placera det i en hink. Använda samma steg, fortsätt att ta bort den sekundära bränslefiltret. Placera sekundära bränslefiltret i hinken.
3

Hitta den sekundära bränslefiltret bostäder och skålaggregatet på ett element typ bränslefiltersystem, ligger på höger sida av motorn. Placera en hink under filterhuset, och vrid dräneringsventil till öppet läge för att dränera dieselbränsle. Använda ett Davco filter skiftnyckel, lossa den svarta ribbad krage som förbinder plastfiltret skål och filterhuset. Vrid nyckeln moturs tills kragen är lös. Avlägsna filtret skiftnyckel och fortsätta att ta bort kragen för hand. När kragen tas bort, lyft upp på plasten skålen, och ta bort filterinsatsen. Placera filtret i hinken ..
4

Applicera smörjmedel på gummitätningen den primära bränslefiltret. Snurra primära bränslefiltret på gängorna i bränslefiltret bostäder i en medurs tills filtret är tätt. Använd samma steg för den sekundära bränslefiltret. Om det sekundära bränslefiltret är ett element bläckpatron trycker elementet i filterhuset. Placera plast skål över elementet följt av kragen. Dra åt kragen för hand. Avlägsna åtkomstplugg i toppen av skålen med. Häll dieselbränslet i skålen tills det är samma höjd som elementet. Skruva plast åtkomstplugg tillbaka in i toppen av skålen.
5

Lokalisera primer pump placerad på den primära filterhuset. Primern pump är svart gummi knapp, omkring en tum i diameter. Kontinuerligt driva pumpen upp och ner tills det slutar att pumpa. Motorn är nu laddad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141094.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.