Hur man byter en Torkarmotor på en 1992 Sonoma

GMC Sonoma är en lätta pickup som har varit i produktion sedan 1982. Den 1992 Sonoma är en del av den första generationen serien och kommer i motorer varierar i kraft 84-165 hästkrafter. Men för alla dessa modeller, som ersätter en motor vindrutetorkare är en liknande process. Torkarmotorn befogenheter de armar som flyttar torkarna, som rengör vindrutan av regn och skräp. Motorn är kopplad till skott, och för att ta bort det, måste du ta bort torkararmarna och intaget trall. Processen är ganska enkel och bör inte ta dig mer än en timme. Saker du behöver
Hylsnyckelsats med förlängning
Phillips skruvmejsel
platt skruvmejsel
Icepick
Visa fler instruktioner
1

Ta bort gummiproppar täcker muttrarna till torkararmarna genom att kila en platt skruvmejsel i axeln för varje propp och bända bort det.
2

Använd en hylsnyckel skruva av muttrarna som håller torkararmarna till skott. Addera 3

Dra torkararmarna bort av sina bultar genom att lyfta dem uppåt sedan gunga eller vicka dem fram och tillbaka.
4

Ta bort plastkåpan pins från intaget galler genom att kila den vassa änden av en icepick under pinnen och poppar den. Håll den andra handen över tappen så att den inte flyger iväg och gå vilse.
5

Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller intaget galler till skottet. Ställ intaget galler på vindrutan efter skruvarna lossas.
6

Koppla torkarmotorn genom att trycka pluggen sidorna av elkabeln och dra kabeln från motorn.
7

Lossa skruvarna torkarmotorn till skott med en 13 mm hylsnyckel. Använd långa förlängningen av hylsnyckel för att nå de nedre bultarna.
8

Dra torkarmotorn bort av skottet och jämför den med den nya motorn du köpt, kontroll för samma antal nitar och samma allmänna form.
9

in monteringsbultarna i gummihylsorna den nya torkarmotorn. De gummihylsor dämpa vibrationer i torkarmotorn och eventuella tillbehör vidrör den.
10

Placera den nya torkarmotorn mot skottet i samma position som den gamla torkarmotorn och dra åt skruvarna i skottet.
11

Dra åt bultarna fullt med hjälp av hylsnyckel och lång förlängning. Anslut nätkabeln
12

in torkarmotorn uttaget.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141087.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.