Hur man beräknar dragkraft

Dragkraft är den framdrivningskraft som driver hjul eller band tillämpas på marken för att flytta ett fordon längs en bana, om det är en väg, ett järnvägsspår, eller mjuk jord. Dragkraft för hårda, jämna ytor är en proportionell funktion av vikt och friktionskoefficienten av de två materialen är i kontakt. Beräkning komplexiteten ökar när gummi eller djupa trappsteg spelar in. En djupare förståelse av dragkraft principer kan vinnas genom att beakta flera olika exempel. Saker du behöver
Calculator eller kalkylblad
Omfattande friktionskoefficient uppgifter
Visa fler instruktioner
en Bulldozer knapar gräver i jorden för att kraftigt öka dragkraften.

Beräkna dragkraften i en accelererande 3.000 pund bil med gummidäck på en nivå asfalt väg med en 0,68 friktionskoefficient. Antag att den drivande kraften i motorn genom överföring och bakre drivaxel utväxling är 1,250 pounds och att vikten över bakre drivhjulen under acceleration är 1.600 pounds. Först, multiplicera de 1600 pounds gånger 0,68 friktionskoefficient för att bestämma den punkt där däcken skulle börja glida och tappa greppet (£ 1600 x 0,68 = 1088-pounds). Om bilen tillämpar 1,250 pounds av kraft till hjulen, skulle dragkraft brytas, och bilen skulle "bränna gummi" med en medföljande skrikande ljud. Varje kraft mindre än 1088-pounds skulle smidigt driva bilen framåt.
2 Varje hjul på en tung lok är ett drivhjul för att öka dragkraften till maximum.

Beräkna de olika dragkrafter på en 250.000 pund lok försöker att komma till ett nödstopp och sedan när den är stoppad. Den statiska friktionskoefficienten för konstruktionsstål (som både hjul och räls görs) är 0,74, den kinetiska (rörelse) koefficienten 0,57. Medan loket bromsar till stillastående, är dragkraften endast 250.000 pund vikt x 0,57, den kinetiska friktionskoefficienten. Maximal dragkraft är därför 142,500 pounds. När loket stannar dock måste den statiska koefficienten tillämpas, och det skulle ta en kraft av 250.000 pounds x 0,74 = 185,000 pounds att tvinga lokets hjul att börja slira på spåren från en död stopp. När de är glidande, men skulle kraften vara igen 142,500 pounds. Skillnaden är att "utbrytning" kraft.
3 Hot rods sätta dessa breda däck på baksidan för att öka dragkraften.

Beräkna den effektiva koefficienten av dragning (friktion) för en 65 tusen pund bulldozer som är i stånd att förläna 150,000 pounds av kraft till sina djupt cleated stålband från dess dieselhydrauliska drivlina. Experimentella data från bulldozer tillverkaren visar att Bulldozer har visat en dragkraft av 111,600 pounds i genomsnitt hårt lerkärl marken under konstruktion testning. Dividera 111,600 pounds av dragkraft av bulldozer vikt skulle ge koefficienten av dragning (i motsats till friktion eftersom Bulldozers låtar har stål knapar som tränger ner i marken för att öka greppet). Med 111.600 /65.000 pund resulterar vikt i en koefficient dragkraft för bulldozer på ca 1,72, vilket är betydligt högre än den friktionskoefficient som skulle utvecklas av släta, un-mönstrade spår på hårt underlag. Det är anledningen till bulldozrar är så effektiva i att flytta stora mängder jord (eller något annat sina blad kan komma i kontakt med).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141078.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.