Felsökning batteriet i en 1998 Ford Ranger

Den genomsnittliga bil eller lastbil batteri, om väl underhållna, kommer att pågå cirka tre till fem år. Det finns dock flera faktorer som kan förkorta livslängden på ditt batteri. Till exempel, extrema temperaturer, felaktig A avgiftssystemet /generator, korrosion och /eller en parasitisk avlopp är alla kapabla att döda batteriet i din 1998 Ford Ranger. Om du upplever problem med din Ranger och misstänker att det är på grund av batteriet, finns det några tester du kan utföra för att lokalisera problemet. Saker du behöver
Voltmeter
Hydrometer (för konventionella öppna batterier endast) katalog 12-volts batteriladdare
Destillerat vatten (att fylla ett konventionellt batteri, om nödvändigt)
Show Fler Instruktioner
Felsökning med en voltmeter
1

Stäng av alla strömbrytare och tillbehör på din Ranger och öppna huven. Du måste ta bort alla sköldar täcker batteriet så att du har tillgång till terminalerna.
2

Fäst den positiva klämman på voltmetern till den positiva polen på batteriet och den negativa klämman på minuspol.
3

Notera avläsningen på voltmetern. Med motorn avstängd, bör du se en läsning av ca 12,5-12,8 volt. Om du ser en läsning mindre än detta, är batteriet dött eller dräneras och i behov av laddning. Använd ett 12-volts batteri laddare för att ladda batteriet om det är lågt och låta batteriet sitta en dag efter laddning. Sedan testa det. Om det är låg igen, du behöver ett nytt batteri.
4

Kontrollera din Ranger generator genom att starta trucken. Sätt tillbaka de positiva och negativa klämmor av voltmetern till de positiva och negativa polen på batteriet. Den här gången, bör du se en läsning av ca 13,6-14,3 volt. Om behandlingen är mer eller mindre än dessa siffror, är din generator överladdning antingen eller underladdning batteriet. I det här fallet, måste du ha din generator ersättas eller repareras.
Felsökning med en hydrometer
5

Använd en hydrometer för att testa din Ranger batteriet endast om det är en konventionell översvämmade batteri. Detta innebär att batteriet kommer att ha lock som gör att du kan kontrollera dess elektrolyt nivån. Om batteriet inte har några lock, är det sannolikt en förseglad, underhållsfritt batteri. För ett förseglat batteri, använd en voltmeter för felsökning.
6

bort locken från toppen av din Ranger batteri. Kontrollera att det finns tillräckligt med vätska för att testa. Det bör finnas tillräckligt med vätska för att täcka botten av hålet. Om det inte finns tillräckligt med vätska, fyll på med destillerat vatten och ta din bil på ett par korta enheter varje dag, för en eller två dagar. Detta är nödvändigt för att korrekt blanda elektrolyter i batteriet, vilket kommer att möjliggöra en korrekt avläsningen.
7

in hydrometer s röret i cell i batteriet. Var noga med att hålla hydrometer vertikalt och pressa lampan för att dra batteriets elektrolyter i tunnan av testaren, sedan tömma det. Gör detta flera gånger, påfyllning och tömning av fat. Detta kommer att blanda vätskan och se till att du får en korrekt mätning av batteriets elektrolyter.
8

in hydrometer s röret i batteriet cellen igen och pressa lampan. Detta kommer att dra de blandade elektrolyter i tunnan av hydrometer. Beroende på modell av hydrometer du använder, kommer din mätare varierar. Men ju högre flottören stiger i hydrometer, desto ladda batteriet har. Ju lägre flottören, desto mindre laddning den har.
9

Kontrollera varje cell på samma sätt. Det bör inte vara mer än en .05 skillnad i varje cell i Rangers batteri. Om någon av cellerna ger en dålig läsning efter att du har kontrollerat att det finns tillräckligt med vätska, då du kommer att behöva investera i ett nytt batteri till din lastbil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141077.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.