Hur berätta om termostaten på en 1993 Ford 250 fungerar korrekt

I 1993 års F-250 är en av de större prestanda lastbilar byggda av Ford. Liksom de flesta fordon, den har en inbyggd termostat och display för att kontrollera motortemperatur hos fordonet. Det är viktigt att ha en noggrann läsning av denna information eftersom, om motorn börjar överhettas och du har en felaktig tolkning, kan lastbilens motor hamna bryta ned tack vare stark värme. Saker du behöver
9/16-inch hylsnyckel
Bucket
dräneringskärlet
Matlagning termometer.
Visa fler instruktioner
1

Pop öppna huven och leta reda på radiatorn vid framsidan av motorblocket. Följ den övre slangen till termostaten på framsidan av motorn.
2

Skjut en hink eller grunt tråg under kylaren och dra ur kontakten för att tappa ur kylvätskan. Håll kylvätska för återanvändning.
3

Avlägsna 9/16-inch bultarna runt termostaten med hylsnyckel och glida av termostaten.
4

Fyll en kastrull full med vatten, tillräckligt djup för att täcka hela termostaten. Ställ en matlagning termometer i vattnet.
5

Placera pannan i en ugn och ställ in den på 190 grader. Termostaten kommer att börja att öppna och vara helt öppen vid 195 grader (fjädern nedtill vidgas för att låta överskottet värme att passera genom). Om termostaten inte öppnas, är det inte bra och måste bytas ut.
6

Sätt termostaten i Ford F-250. Om du behöver byta den, kan du ta termostaten i din lokala Biltema och köpa en reservdel. När termostaten är på plats igen, sätt tillbaka bultarna och häll kylvätskan tillbaka in i fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141055.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.