Hur får man bättre bränsle körsträcka från en 4.3 Silverado

Bland de bäst säljande full storlek lastbilar i Amerika, kommer Chevrolet Silverados utrustade med en mängd olika motorer. Den sexcylindriga, 4,3 motor var populär i Silverados i 2000 års modell år. Även sexcylindriga motorer som redan brinner mindre bränsle än sina åtta-cylindriga motsvarigheter, kan du ytterligare förbättra sin gas effektivitet med goda körvanor och uppgraderade bildelar. Saker du behöver
Däck
GPS-system
Luftfilter
Luftintag
Avgassystem
Sängöverkast
Visa fler instruktioner
1

Undvik visa upp. Lastbilar med massor av tillbehör kan se bra ut, men överdimensionerade däck, extra stora hjul, barer krom och extraljus all minskning körsträcka eftersom de gör din Silverado tyngre. Förlora bling om du inte behöver det.
2

Kontrollera din Silverado s däck för det rekommenderade lufttrycket. Ett däck som inte är ordentligt pumpade ökar bränsleförbrukningen. Köp nya däck om slitbanan på de gamla är sliten. Se till att dina däck är rätt inriktade och balanseras.
3

Förbättra dina körvanor. Följ hastighetsgränsen, inte accelerera inte upp kullar och inte rev motorn. Använd ett GPS-system för att undvika att gå vilse. Värm upp motorn för endast så länge som krävs. Använd din Silverado s överväxel, som minskar hastigheten på motorn och dess bränsleförbrukning. Använd din luftkonditionering endast vid behov. Kombinera dina ärenden till en resa.
4

Minska mängden vikt på din bil så mycket som möjligt. Bara bära nödvändiga poster i sängen och hytten.
5

Byt luftfiltret i din Silverado med en uppgraderad. Dessa nya luftfilter kostar ungefär dubbelt så mycket som de gamla, men de får inte igensatta så lätt och sista betydligt längre. Ju mer syre din motor får, desto mindre gas kommer det att brinna. Byt intaget lager luften med en ny och förbättrad en också. Ett uppgraderat luftintag ökar mängden syre som når motorn.
6

Byt avgassystemet på din 4,3 Silverado med en ny och förbättrad ett. Nya avgassystem har rör som är både rakare och bredare, vilket förbättrar avgasflödet och din gas körsträcka.
7

service din 4.3 Silverado på ett konsekvent sätt. Trucken ska trimmas upp ungefär en gång om året även om det kan vara nödvändigt att göra det oftare beroende på körsträcka. Kontrollera din Silverado s bränsletrycksregulatorn att se till att den fungerar ordentligt. Gör ett prov motorkompressionsbroms, som kommer att berätta om någon del av motorn skadas.
8

Minska luftmotståndet på din Silverado. Placera en cover på sängen av din lastbil. Locket kommer att skära ned på luftmotstånd och bränsle körsträcka. Covers kan variera upp till $ 500, men de kommer att löna sig i längden. Kör med dina fönster stängda på motorvägen för att förbättra din Silverado aerodynamiska flödet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141054.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.