Hur till Öka MPG på en 1999 Chevy Truck

1999 producerade Chevrolet tre olika modeller av lastbilar: Silverado, C-1500 och den mindre S-10. Den tvåhjulsdrift S-10 presterat bäst i termer av gas körsträcka, hantera 20 mpg i staden och 26 på motorvägen. Samtidigt, i genomsnitt större Silverado och C-1500 är mindre än 20 miles per gallon på motorvägen och den lägsta till mid-teens för stadskörning. Oavsett vilket 1999 Chevy truck du äger, kan du förbättra din gas körsträcka, spara dina surt förvärvade pengar och även hjälpa miljön. Instruktioner
1

Kör din Chevy truck vid hastigheter under 60 MPH så är möjligt. Fortkörning är bane av bra gas körsträcka. Detta gäller särskilt för lastbilar. Din lastbil är inte konstruerad för att tävla på motorvägen. Snarare är den gjord för arbete, såsom dragande och bogsering, vilka båda bör ske vid lägre hastigheter. När du överskrider 60 MPH, lägger du i huvudsak 24 cent till varje gallon gas du köper.
2

bort så mycket vikt som möjligt från din Chevy pickup. Oavsett om din bil är en Silverado eller S-10, är ​​det redan tungt nog. Någon extra vikt du placerar på din lastbil kommer att göra motorn använder mer gas för att ge mer energi. Du kan spara denna stam på din motor genom att lossa all last och avinstallera personliga tillbehör såsom stora däck, verktygslådor, barer steg, grill vakter och eftermarknaden hjul. Bara 100 pounds kommer att resultera i en 2 procent förlust i gas körsträcka. Addera 3

Behåll din 1999 Chevy pickup. Chansen är stor att din lastbil har arbetat hårt under de åren, och det blir inte yngre. Därför är det viktigare än någonsin att byta olja ofta, växla över till en kvalitet syntetisk varumärke eller låg viskositet olja. Detta kommer att hjälpa din motor löpa smidigt och effektivt och ge dig fler miles per gallon. Kontrollera också ditt luftfilter och byt ut den om den är igensatt eller smutsigt. Fyll på luft i dina däck när de är låga. Under-pumpade däck och ett smutsigt luftfilter minskar bränsleeffektivitet.
4

Schema årligt underhåll på 1999 Chevy med en kvalificerad mekaniker. För dem som inte är mekaniskt benägna, kommer en professionell att kunna kontrollera din syre sensorer, Bränsleinsprutningssystem och tändstift. Om någon av dessa komponenter inte fungerar korrekt, kommer din lastbil gas körsträcka lider. Återigen, på grund av ålder din bil, kommer komponenter misslyckas oundvikligen och behöver reparation eller utbyte.
5

Kör din Chevrolet lastbil med bakluckan i upprätt och låst läge. GM utformade lastbilen i en vindtunnel med bakluckan upp. När du tar bort bakluckan eller köra med den ner, störa dig utformningen av lastbilen. Bakluckan förbättrar faktiskt aerodynamik din lastbil och minskar motståndet eftersom det skapar en liten luftficka bakom hytten. Med bättre aerodynamik och mindre motstånd, kommer du att uppnå bättre gas körsträcka.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141053.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.