Hur man byter en Starter i en 1993 Ford Explorer

Startmotorn i en 1993 Ford Explorer är den viktigaste delen av bilens elsystem. Starter mottager den elektriska signalen för att ingripa med svänghjulet och starta motorn. När startmotorn går dåligt, kommer lastbilen startar inte. Startmotorn ligger under lastbilen mellan motorn och transmissionen. Byta startmotorn bör ta en halvtimme eftersom det är lättillgängligt och höll till ramen med två skruvar. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
Maskeringstejp
Hammer (tillval) katalog ersätter starter
Visa fler instruktioner
Ta bort den gamla Starter

1

Lyft huven för att lokalisera batteriet. Koppla ur batteriet innan något arbete på elsystemet.
2

krypa under bilen på passagerarsidan. Leta starter mellan motorn och transmissionen. Addera 3

Skruva de positiva kablarna på startmotorn med en hylsnyckel. Skruva av muttern och dra ledningarna från stuteriet. Skruva på muttern igen på tappen för förvaring. Placera en bit maskeringstejp på de positiva leads för att påminna dig vilka trådar är vilken.
4

Skruva den negativa terminalen på startmotorn och dra ledningarna från stuteriet. Skruva den lilla muttern tillbaka på stuteriet.
5

unbolt starter från ramen. Det kommer att finnas en bult i toppen och en annan vid botten. Lossa dessa skruvar med en hylsnyckel.
6

Dra i startsnöret bort från lastbilen. Startmotorn kan vara envis för att ta bort. Peka på den med en hammare för att befria det från ramen om det behövs.
7

Placera gamla starter i rutan den nya starter kom i. Du kommer att behöva spara starter att gå det för en kärna kredit. Addera Installera nya Starter
8

Montera den nya startmotorn till ramen med hylsnyckel. Se till att båda skruvarna är åtdragna.
9

Skruva den lilla muttern på den positiva polen. Det kommer att utses av ett plustecken. Peel maskeringstejpen bort de positiva trådarna sedan dra kablarna på stuteriet.
10

Skruva loss muttern från den negativa stud. Placera den negativa kabeln på stuteriet. Dra åt muttern över ledningen med en hylsnyckel.
11

Anslut batteriet genom att dra åt den positiva kabeln på pluspolen med hylsnyckel. Anslut den negativa (svarta) kabeln till den negativa polen.
12

Starta trucken för att säkerställa att startmotorn fungerar korrekt. Trucken bör inledas så snart du vrider om nyckeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141049.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.