Traktorsläp överföringstyper

Fram till slutet av 1980-talet, använde nästan alla traktorns släp överföringar som bygger på de utnyttjas av sina jordbruksprodukter kusiner. Dessa mycket enkla manuella växellådor var bra när hastigheterna var långsam och vikt var lågt, men tillkomsten av mycket kraftfulla turbodieslar krävde vissa förändringar i tänkandet. Moderna material och datorteknik har gjort möjliga framsteg i hastighet, komfort och bränsleekonomi som en gång var önskedrömmar. Enhetligt sortiment Manuella

enhetligt sortiment manuella växellådor var förfäder till dem som används i alla moderna lastbilar överföringar. Dessa manuella trannies baserades på de som vanligen används i Ford och John Deere traktor, och gick ut ur modet när integrerad uppsättning splitters kom 1983. Även annars liknande konstruktion till de manuella växellådor som används av bilar, dessa stora lastbilar överföringar ofta gjorda göra utan synkroniseringsdonen avsedda att underlätta växling i mindre kraftfulla fordon. Synchronizers har en vana att mala och bära ut mycket snabbt i kraftfulla dieselmotorer.
Dual Range Splitter

dubbla intervall splitter är inte tekniskt en överföring i och av själv, det är en liten två-hastighet eller treväxlad växellåda skruvas fast på baksidan av en vanlig manuell. Användningen av området splitters (antingen luft eller elektriskt manövrerad) markerade en stor övergång i historien om tågen åker lastbil drev, från gård genomföra derivat till specialiserade, hög hastighet lastbil utrustning. En dubbel rad splitter kommer huvudsakligen vänder en femväxlad in en 10-speed eller en åtta-hastighet in i en 16-hastighet.
Halvautomatisk

Den överlägset mest kända "semi-auto" överföringen är Eaton Fuller Super 10. Semi-auto växellådor har mycket breda utväxlingar och en datorstyrd splitter som använder input gaspedalen för att automatiskt ändra intervall utan att fysiskt flytta. Den splitter fungerar för att effektivt dela varje växel i två helt enkelt genom att lyfta av på gasen vid höga varvtal. I huvudsak har en Super 10 första växeln, första-och-en-halv, tvåans växel, andra-och en halv, tredje växeln, tredje-och en halv och så vidare genom femte-och en halv ( effektivt tionde växeln).
automatiserad manuell

Automatiserade manualer internt identiska med manuella växellådor, men använder en rad datorstyrda ställdon för att växla i stället för en flytta handtaget och koppling. Inte bara är automateds lättare att använda för den senaste generationen av förare som inte kan ha vuxit upp på gården, de ut-utföra och är mer bränsleeffektiv än någon manual. Medan någon bra förare kommer att ha en grundlig förståelse av ekonomisk växling och körning, gör den automatiserade en sak som inte ens den mest talangfulla föraren. Automateds arbeta parallellt med motorns styrdator för att matcha bränsleinsprutning och effektnivåer för acceleration och krav kryssning. Denna aspekt enbart gör automateds vida överlägsen manualer, men dessa uber-växellådor har en mer trick i rockärmen. Många automateds har ett lastkännande system som talar om för datorn exakt hur mycket bilen väger och vilken typ av terräng det är på, vilket gör att systemet själv optimera för den bästa balansen mellan prestanda och ekonomi.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141045.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.