Hur man byter de främre bromsbelägg på en GMC Yukon

GMC Yukon delar mycket av sin mekaniska konstruktion med andra lastbilar och stadsjeepar som byggdes av General Motors Corporation. Detta möjliggör billigare delar produktion och ersättning, eftersom många delar är utbytbara mellan lastbilsmodeller. Detta är fallet med Yukon bromssystem, och många av de delar och förfaranden tjänster som krävs för att byta ut bromsbeläggen är identiska med de som används i andra General Motors lastbilar av jämförbara årsmodeller. Saker du behöver
stoppklossar
Turkiet Baster
Ordet jack
rörtång
Plasttråg
Brake Cleaner Review Stor Tvingfäste
Stor hex set head skiftnyckel
Box skiftnyckel uppsättning
Tom 16 ounce flaska
Bromskloss anti squeal förening
Visa fler instruktioner
1

Blockera bakhjulen genom att placera stoppklossar bakom dem.
2

Lyft bort locket från bromsvätskebehållaren och använd Turkiet Baster att ta bort ca 2/3 av vätskan. Placera vätska in i flaskan och skruva på dess lock att avsätta. Sätt tillbaka vätskan tanklocket.
3

Använd rörtång för att lossa de främre hjulmuttrarna på båda sidor av fordonet, men ta inte bort dem. Använd ordet jack att lyfta trucken på ena sidan, och placera en pallbock under ramen järnväg. Sänk fordonet på stödbenet, och upprepa lyftet för den andra sidan av lastbilen.
4

Ta bort hjulmuttrarna från båda hjulen, och ta bort hjulen. (Arbetet med endast en broms inställd på en tid från och med nu, så att en broms set förblir monterade för framtida referens om det behövs.)
5

Sätt droppskålen under bromsaggregatet vara arbetat med, och spraya hela aggregatet med broms renare tills smuts och bromsdamm avlägsnas.
6

Sätt Tvingfäste över bromsoket med twist handtaget änden på utsidan av bromsok . Sätt klämman så att skruven änden av klämman är mot den yttre sidan av den synliga bromsbelägget. Dra åt klämman långsamt att komprimera bromsok, och sluta när du inte längre kan se bromsok komprimering. Kontrollera vätskebehållare regelbundet under processen för att säkerställa att ingen överhörning. Om vätskan stiger för högt, använd kalkon Baster att ta bort mer vätska.
7

Använd en sexkantsnyckel för att lossa den nedre bromsok montering bolt (finns på insidan botten av bromsok). Med bulten bort, luta bromsoket uppåt och bort från bromsskivan att exponera bromsbeläggen.
8

Inspektera bromsbeläggen och notera deras placering. Lyft bromsbeläggen ur fästet och slänga dem.
9

Lyft de tunna metall hållarna ur sina spår på berget och inspektera dem för snedvridningar eller skada. (Skadade trotjänare måste ersättas med nya. Oskadade hållare kan återanvändas.)
10

Applicera ett tunt lager av anti squeal förening till ryggen på de nya bromsbelägg och låt den inställd för fem minuter.
11

Montera hållarna i fästet genom att skjuta dem i sina positioner. Använd fortfarande monterade bromsen ligger på andra sidan av fordonet som referens vid behov för att fastställa korrekt placering.
12

Montera inre bromsklossen genom att trycka den på plats på insidan av fästet. Upprepa processen för den yttre bromsklossen.
13

Tilt bromsoket ner i läge över bromsbelägg församling. Smörj nedre bromsok bolt med bromsfett och sätt in den i bromsoket. Dra åt skruven ordentligt med sexkantsnyckel.
14

Upprepa steg 5 till 13 för bromsen på andra sidan av lastbilen.
15

Byt hjulen på fordonet och montera muttrarna. Dra åt muttrarna för hand.
16

Sänk bilen och dra åt muttrarna ordentligt med rörtång. Toppa bromsvätskan att ta upp det till den nivå som anges på behållaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141034.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.