Hur man fixar en blåst topplockspackning på en F-150

Ford F-150 är en pålitlig bil, och priset för en begagnad kan vara mycket låg. En anledning någon skulle sälja sin F-150 är på grund av en trasig topplockspackning. En mekaniker kan ta ut så mycket som $ 2.000 till fixa det. Om du lär dig hur du fixar en blåst topplockspackning på en F-150 så kan du få en lastbil som denna för nästan ingenting. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (2) katalog skiftnycklar (3/8-tums till 1-tum, öppen och sluten ände) katalog Vridmoment Ratchet skiftnyckel
(3 /8-tums och 1/2-tums enhet) katalog Sockets (3/8-tums till 1-tum) katalog topplockspackning (er) från Perma-tech tätningsmedel
Blanket Handdukar

Wood (2x6x12) katalog 3-tums träskruvar
10W-30 olja
Visa fler instruktioner
1

Parkera trucken så att den är på en nivå marken med massor av tillgängligt ljus och ventilation. Höj framför lastbilen från marken och stödja det på två pallbockar. Ta bort båda framhjulen med en rörtång eller uttag.
2

Lossa avgasröret från avgasgrenröret som är fäst på motorn huvudet du ska byta topplockspackning på. Lossa skruvarna på grenröret och fri grenröret från huvudet. Knyt upp den hängande delen av avgassystemet som var ansluten till grenröret innan du fortsätter.
3

Byt båda framhjulen på lastbilen. Sänk bilen till marken. Placera en trappstege bredvid trucken så att du kan nå hela vägen ner, nästan till botten av motorn när du står utanför motorrummet. Lägg en filt eller wheelwell lock över färgen på utsidan av lastbilen som du arbetar.
4

Koppla slangen luftintag och luft box. Lossa röret luftintaget vid spjällhuset och slips tillbaka borta från arbetsområdet. Koppla loss ledaren som ansluter till syresensorn. Lossa ventilkåpan och lyft ventilkåpan av huvudet med en blåst topplockspackning. Ta bort insugningsröret. Täck utsatta delar med en ren handduk och förvara alla delar tryggt utanför sidan av arbetsområdet.
5

Lossa vipparmen muttrarna och ta bort alla vipparmar och stavar tryckknappar. Förvara var och en så att de kan återlämnas till samma ställe de togs ur när monteringen av delarna. Markera en linje längs sidan av huvudet på motorblocket så att du kan matcha upp huvudet precis som det var innan.
6

Lossa bultarna i en sekvens så att huvudet separeras från blocket jämnt. Centret översta hålet är # 1, i mitten längst ned # 2. Flytta till bultarna till höger om mitten: den översta bulten är # 3, och den nedre bulten är # 4. Flytta nu till paret av bultar till vänster om # 1: den övre bulten är # 5, och den nedre en är # 6. Nu flyttar hela vägen till höger för de två sista skruvarna: den översta bulten är # 7, och den nedre bulten är # 8. De två sista bultarna blir hela vägen till vänster om huvudet:. # 9 och # 10
7

Rengör både motorblocket och huvudet där de två möts med en plast skrapa och förgasare renare för att ta bort all smuts och rester. Rikta en ny topplockspackning på plats på huvudet och använda Perma-tech tätningsmedel för att hålla packningen på plats och hjälpa till att skapa en hög kvalitet tätning mellan blocket och huvudet. Håll huvudet utanför motorblocket jämnt och rikta in hålen head bolt innan den sänks tillbaka den på motorblocket.
8

Dra åt F-150 huvudet bultar i sekvens så att huvudet platserna på blocket jämnt. Börja i mitten av F-150 huvudet. Centret översta hålet är # 1, i mitten längst ned # 2. Snug huvudet bulten med fingrarna när du flyttar till ställa varje back bult på plats. Flytta till bultarna till höger om mitten: den översta bulten är # 3, och den nedre bulten är # 4. Flytta nu till paret av bultar till vänster om # 1. Här är den övre bulten # 5, och den nedre en är # 6. Nu flyttar till den högra kanten av huvudet. Den översta bulten är # 7, och den nedre bulten är # 8. De två sista bultarna blir hela vägen till vänster om huvudet: # 9 och # 10. Dra åt sexkantbultarna i två steg i sekvenser: från # 1 till # 10 första till 60 foot-pounds, sedan en pass, dra åt dem alla att mul-pounds. Flänsade huvudet bultar kräver en annan åtstramning sekvens. På det första passet, dra dem till 35 foot-pounds. På det andra passet, dra dem i ordning till 55 foot-pounds. På sista passet, extra till 90 grader åt vardera eller 1/4 varv för att ställa de flänsade bultarna korrekt.
9

Justera vipparmarna när du byter stötstänger och vipparmar tillbaka på deras kvarhållande dubbar ("lash" ventilerna). Dra vipparmen hållarmuttern att applicera tillräckligt tryck på tryckstången dras åt av trycket och vrid spärren 1/2 till 3/4 varv mer att ställa ventilerna korrekt. Olja på vipparmar, stötstänger och lyftare vid basen av tryckstängerna innan du stänger av motorn.
10

Byt ventilkåpan och dra åt fästmuttrarna. Byt insugningsröret Dra åt bultarna i etapper. För etapp ett dra åt hjulbultarna till 96 tum-pounds, 16 foot-pounds sedan 25 foot-pounds. Återanslut slangen luftintag och syresensor ledningar. Höj och sänk fronten på lastbilen med ordet jack och installera grenröret med hjälp av en skiftnyckel för att dra åt mångahanda muttrarna. Använd pallbockar att stödja lastbilen när den lyfts. Säkra framsidan av avgasröret till avgasgrenröret vid flänsen. En Ratchet och uttag fungerar bäst för att nå och dra åt denna fläns.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141025.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.