Hur man byter F-150 4.6L tändstift

Ford F-150 levereras från fabrik med flera populära sökmotorer, men 4,6-liters V8 ger dig kraften av en liten V8 samtidigt några anständiga bränsleekonomi. Byte av tändstift på 4,6-litersmotorn är inte olikt att ändra dem på något annat Ford motor. Pluggarna är belägna längs den yttre sidan av varje huvud, fyra per sida. Besök någon bildelar återförsäljare för att köpa nya, pre-spaltförsedda pluggar för din 4,6-liters. Saker du behöver
Wrench set
Tändstiftshylsa
Ratchet
antikärvningsmedel
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den negativa batterikabeln och lossa bulten som håller fast den till batterikontakterna med en skiftnyckel. Ta bort kabeln från batteriet och isolera den från batteriet.
2

Välj ett tändstift som en startplats. Det spelar ingen roll var du börjar, så länge som du håller koll och ersätta alla pluggar.
3

Fatta gnista boot tändkabeln och vrid den fram och tillbaka när du drar rakt ut på boot. Dra inte i själva tråden som du kommer att dra ut den ur stöveln och skada tråd set. Byte av tråden uppsättningen blir då nödvändig.
4

lägga kabeln åt sidan och placera en tändstiftshylsa över tändstiftet. Bifoga en spärr till uttaget och vrid spärren moturs, lossa tändstiftet. Lyft uttaget, Ratchet och kontakten ur hålet, eller hålet i topplocket och kassera den.
5

Stryk på tätningsmassa på den nya tändstiftet med ett tunt lager av antikärvmedel , vilket gör att du inte får det på slutet av tändstiftet. Installera den nya kontakten i hålet dra sedan med din tändstift hylsa och spärrskaft tills det är ordentligt. Vänd den ¼ varv mer att helt säkra pluggen och låt krossa brickan att greppa huvudet och stickpropp.
6

Placera en liten mängd av dielektriskt fett i tändstiftshatten att hålla vatten ut, förhindra korrosion och göra det lättare att ta bort nästa gång. Tryck start och kabeln på tändstiftet tills den snäpper fast på toppen av pluggen.
7

Flytta till nästa tändstiftet och upprepa processen. Arbetet kring motorn, byta alla åtta tändstift, aldrig lossa mer än en plugg tråd i taget. En felplacerad tråd kommer att förändra tändföljd, och lastbilen kommer inte att fungera om alls.
8

Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen och dra åt bulten med en skiftnyckel. Starta motorn så att den fungerar som den ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141018.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.