Hur man byter handtaget ytterdörr på en Chevrolet lastbil

Chevrolet lastbilar är kända för sin tuffa utseende och tålig off-road prestanda. De finns i olika storlekar och utföranden, från full-size pickup lastbilar till lätta pickups. Men de grundläggande funktionerna i en Chevrolet lastbil har stannat på samma genom åren. Processen att ersätta den yttre dörrhandtag av en Chevy truck är samma för gamla eller nya modeller. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Pry Socket Tool Review och ratchet set
Lim
litiumfett
Visa fler instruktioner
1

Ta bort dörrpanelen innan du arbetar med yttre dörrhandtaget. Dörrpanelen avskaffande kommer skilja sig något beroende på lastbilsmodell, men grunderna är desamma. Poppa av plast trim dörrlåset och skyddet runt det inre dörrhandtaget med en platt skruvmejsel. Ta bort alla bultar och skruvar som håller panelen på dörrkarmen med en hylsa och spärrskaft. Det finns bultar om armstödet, bakom dörrlåset trim och längst ned på panelen. Avlägsna den triangulära plast trim på toppen av panelen, nära sidan spegeln. Flytta panelen nog att sätta handen bakom sig och koppla bort kablaget. Sedan låsa klippen längs omkretsen av dörrpanelen med en pry verktyg och dra försiktigt av hela panelen. Avlägsna plastskyddet på metallen dörrkarmen.
2

Använd en hylsa och spärrskaft inställd för att lossa och ta bort skruvarna som håller den yttre dörrhandtag på plats. Du kommer att se bultarna från insidan av dörrkarmen. Nå dem genom hålet i dörrkarmen. Addera 3

Dra gamla dörrhandtaget ut genom dörren och leta reda på spärrstången bakom det. Bänd upp metallen fliken med en pry verktyg eller en platt skruvmejsel. Detta kommer att frigöra spärren stången från det gamla handtaget.
4

Håll den nya handtaget ytterdörren och testa att spärrstången passar in i den. Sedan fäster spärrstången och toppen av det nya handtaget till dörren.
5

Tryck dörrlåset försiktigt in den nya yttre dörrhandtag och montera handtaget i dörrkarmen. Kontrollera om det nya handtaget passar i hålet. Från insidan, åtdragningen håller handtaget till dörren.
6

Limma plastskyddet tillbaka på dörrkarmen men först se till att spraya all metall rörliga delar inuti ramen med en liten mängd litiumfett.
7

tillbaka dörrpanelen och installera om alla de delar som omger det inre dörrhandtaget. Skruva hela församlingen på dörrkarmen ordentligt.
8

Test dörrlåset för att se om installationen lyckades. Kontrollera även om dörren öppnas och stängs mjukt och om fönstret fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141006.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.