Hur man tar bort Transmission Pan på en 2001 Chevy Silverado Pickup

På grund av deras komplexitet och otillgänglig plats, växellådor är ett av de mer skrämmande delarna av en bil för den genomsnittliga ägare som föredrar att utföra eget underhåll och reparationer. På lastbilar som 2001 Chevy Silverado överföringen är mer lättillgänglig, men inte mindre skrämmande i sin komplexitet. Trots sin komplexa inre konstruktion, kan transmissionen fortfarande betjänas av den genomsnittliga hem mekaniker. Saker du behöver
Ordet jack
stoppklossar
Jack står
dräneringskärlet
Torx huvudet skiftnycklar
3/8 tums hylsa som
Flathead skruvmejsel

Visa mer instruktioner
1

Låt bilen svalna helt innan arbetet påbörjas.
2

Dra åt parkeringsbromsen och hjulkilar hjul bakom bakhjulen. Höj framför lastbilen på en sida med hjälp av domkraft. Placera en bil pallbock under lastbilen under en fast punkt som rambalk eller en tillverkare rekommenderas lyft läge. Sänk försiktigt ner trucken tills dess fulla tyngd vilar på stödbenet. Upprepa lyftet för den andra sidan av lastbilen.
3

Skjut drain pan under lastbilen och vara säker på att placera den under avtappningspluggen i överföringen pannan.

4

Använd hylsnyckel för att lossa avtappningspluggen som ligger i botten av transmissionen pannan. När vätskan har slutat rinner tillbaka avtappningspluggen och dra åt den för hand för att undvika att förlora det.
5

Demontera värmeskyddet från sidan av transmissionen med hylsnyckel för att lossa de två placerade bultar nära toppen av skärmen.
6

bort vajern genom att bända i slutet av kabeln bort från bollen stud med skruvmejsel. Ta bort de två skruvarna som håller fast konsolen vajern till överföring med hjälp av torx huvud skiftnycklar, och flytta verksamheten till sidan.
7

Ta bort skruvarna från transmissionen pannan med hylsnyckel. Bänd försiktigt pannan bort från transmissionen med en skruvmejsel, med försiktighet för att inte spilla vätska som fortfarande kan vara i pannan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140979.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.