Ford Powerstroke Information

Många människor använder frasen "Power Stroke" för att hänvisa till en Ford diesel pickup. Tekniskt sett är det Power Stroke bara motorn, som används uteslutande i Fords. Power Stroke är en V-8 dieselmotor som har varit i bruk sedan 1994. Power Stroke genomfördes för att göra en bil som tilltalade kommersiella pickup användare som ofta behövs en pickup med hög dragkapacitet, samt fritids användare som ville ha hög dragkapacitet och en bekväm åktur. Historia

Ford Power Stroke släpptes 1994. Motorn gjordes av International Truck & Motor Corp (Navistar), men Power Stroke var en Ford Motor Co namn. Power Stroke var den första datorstyrda dieselmotor. Den ursprungliga Power Stroke motor presenterade en elektro-hydraulisk spridare i varje cylinder, vilket ökade effektiviteten och rensas upp förbränningsprocessen genom insprutning av bränsle direkt in i förbränningsrummet. Genom 1998, var Navstar producera 206.000 Ström tvåtaktsmotorer, producerade nästan dubbelt så många som under 1994.
7,3-litersmotor

Tidiga Effekt taktsmotorer 215 hästkrafter och 425 mul-pounds av vridmoment. De första Power-taktsmotorer var 7,3 liter med en V-8 cylindrarna. År 1999 Ford förändrat utformningen av sina mickar, vilket ger dem en större front som gav utrymme för en stor luft-till-luft kylare. Denna funktion ökade hästkrafter till 235 och vridmomentet till 500 foot-pounds. Fram till år 2000 hade Navstar höjt hästkrafter till 275 och vridmomentet till 525 foot-pounds. Några eftermarknaden delar kan höja hästkrafter till mer än 300 och slog 600 foot-pounds av vridmoment. Mer än 2 miljoner pickuper utrustade med 7,3-liters dieselmotor Power Stroke motorn är i drift, vilket är mer än Chevrolet, GMC och Dodge diesel kombinerade pickups.
6,0-litersmotor

2002 striktare regler för utsläpp krävs vissa ändringar i Ford Power Stroke. Ford gjorde en ny 6,0-liters motor med minskad cylindervolym men som fortfarande hade 325 hästkrafter och 570 foot-pounds av vridmoment. Tillsättningen av en avgasrecirkulationssystem och ett kompressionsförhållande på 18:01 satte motorn i enlighet med regler för utsläpp och ökad gas körsträcka. Denna motor hade den bästa bränsleekonomin i någon Power Stroke producerats före eller efter.
6,4-litersmotor

2007, omgjorda Ford Power Stroke, adressering utsläpp, buller och makt komponenter i motorn. Den nya 6,4-liters motorn var 70 procent tystare än tidigare Ström Strokes. Den nya motorn innehöll 25 procent mer hästkrafter och ytterligare 80 foot-pounds av vridmoment än tidigare motorer. Den använde extremt högt bränsletryck att finfördela bränslet till en finare dimma. Detta gjorde det möjligt att blanda snabbare med tryckluft. 2008 6,4-litersmotor presenterade 350 hästkrafter och 650 foot-pounds av vridmoment. På grund av vissa av dessa förändringar, men var bränsleekonomi sämre än i 6,0-litersmotorn. Detta var den första Power Stroke använda dubbla turboaggregat.
Future

Under 2009 slutade Ford sin relation med Navstar, företaget som producerat Power Stroke motorn. Ford motorer skulle fortsätta att kallas Power-Strokes och byggas av Ford. De 2011 F-Series Super Duty Ford pickups var tänkt att innehålla en 6,7-liters motor med mer effekt, mindre buller och att inordna sig till 2010 års stränga utsläppskrav och samtidigt öka bränsleekonomi, enligt Adam Gryglak, motorns bly ingenjör. Den nya motorn skulle vara förenlig med B20 biodiesel och betygsatt på 390 hästkrafter och 735 foot-pounds av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140973.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.