Hur man byter bränslefilter på Chevy Trucks

Chevy lastbilar vräka förtjänat ett rykte för sin tillförlitlighet och robusthet, och på grund av detta är en favorit val för både persontransporter och kommersiell service. Precis som alla andra fordon, Chevy lastbilar kräver regelbundet underhåll och reservdelar för att hålla dem igång som bäst. Många Chevy truck delar är lätt betjänas av gör det själv mekaniker, och byte av bränslefilter är en av de enklaste delar ersättare att utföra. Saker du behöver
Små Skiftnyckel
Ordet jack
Jack står
Open end skiftnycklar
Linje skiftnycklar
Rags
Visa fler instruktioner

1

Lossa och ta bort tanklocket så att allt tryck byggs upp i tanken att fly.
2

Öppna locket till stora säkringsdosan som sitter under huven. Titta på undersidan av locket för att hitta platsen för bränslepumpens relä. Ta bränslepumpens relä från säkringsdosan. Vrid nyckeln till startläge och låta motorn att vända flera gånger. Motorn kan starta momentant, men stängs av mycket snabbt. Slå av tändningen.
3

Använd liten skiftnyckel för att lossa muttrarna som håller den negativa batterikabeln på plats och ta bort kabeln från batteriet.
4

Placera en domkraft under förarsidan av lastbilen och lyft upp det. Placera en pallbock under lastbilen under ramen järnväg och sänka trucken på stödbenet.
5

Leta bränslefiltret, vilket kommer att monteras på ramen järnväg nära bensintanken. Bränslet filtret kommer att vara en liten cylinder som har en bränsleledning ansluten vid varje ände. Spraya hela bränslefiltret med förgasare renare för att ta bort smuts och olja som kan ha samlats på den. Torka filtret med en ren trasa.
6

Använd en skiftnyckel låda ände för att fästa muttern på bränslefiltret. Samtidigt använder en linje skiftnyckel för att lossa muttern som håller fast bränsleledningen till filtret. Upprepa processen för bränsleledningen på den andra änden av filtret. Ta bränsleledningarna från filtret och kassera filtret. Håll en trasa under bränslefiltret att fånga alla bränslen som kan läcka ut från det.
7

Placera det nya filtret på plats och skjut bränsleledningarna i beslagen på varje ände av filtret. Dra åt muttrarna på bränsleledningarna till filtret.
8

Använd en skiftnyckel låda ände för att hålla muttern på filtret och dra åt muttrarna bränsleledningen ordentligt med en linje skiftnyckel.

9

Avlägsna domkraften och sänka bilen. Byt bränslepumpens relä och sätt tillbaka locket säkringsdosan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140961.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.