Hur man byter cigarrtändaradapter på en 1995 Ford Ranger

cigarettändaren på 1995 Ford Ranger kan tända cigarrer eller cigaretter, eller makt elektriska produkter såsom mobiltelefon laddare, cd-spelare och dvd-spelare. Efter långvarig användning kommer cigarettändaruttag brinna så småningom ut, och du måste ersätta den. Försök inte denna reparation om du inte har tidigare bilreparationer erfarenhet eller du som åtföljer någon som gör. Det här jobbet tar ungefär en timme att slutföra med de rätta verktygen. Saker du behöver
Batteri skiftnyckel
Trim verktyg
Visa fler instruktioner
1

öppna motorhuven på Ranger, och koppla bort den negativa batterikabeln använder ett batteri skiftnyckel. Placera kabeln i ett läge där det inte kan kontakta batteripolen under reparationen.
2

Slip trim verktyget under mitten streck ram som omger radio-och miljö-kontroller. Tändaren är i denna ram. Bänd försiktigt infattningen loss med trim verktyget, med att inte skada den omgivande instrumentbrädan.
3

Lossa kablaget från baksidan av cigarettändaruttag för hand. Ta lättare och vrid den för att ta bort den från fästet. Installera den nya cigarettändaruttag i ramen i baksidan av hur du tog bort den gamla.
4

Anslut ledningsnätet till det nya uttaget. Rada upp bezel klämmorna med tillhörande fästen, och tryck på ramen på plats tills den snäpper på plats.
5

Anslut den negativa batterikabeln med batteriet skiftnyckel. Anslut ljusare inslag i den nya sockeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140957.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.