Hur man byter bränslefilter på en Ford F-550

Ford F-550 anses vara en medeltunga lastbilar och är tillgänglig som ett chassi med hytt bara. Du kan sedan ha monterat den kommersiella kropp i ditt val, konvertera din F-550 till en dumper, bärgningsbil, ambulans eller ens en klass C husbil. Dieselmotorn driver ditt F-550 använder två bränslefilter att hålla skadliga föroreningar kommer in i bränslesystemet. Saker du behöver
dräneringskärlet
oljefilter tång
Rag
HFCM bränslefiltret (lägre) katalog motormonterade bränslefilter
Visa fler instruktioner

1

Placera ett uppsamlingskärl under bränslefiltret bostäder på förarsidan rambalk under fordonet. Vrid dräneringsventilen på bränsle /vatten separator, som ligger på bränslefiltret bostäder på ramen järnväg, i en moturs för hand. Låt bränslet rinna ut ur ventilen under ca 30 sekunder. Stäng ventilen i medurs riktning. Avlägsna tråget från under fordonet.
2

Ta av locket från bränslefiltret bostäder under fordonet i en moturs riktning med ett par oljefilter tång. Sänk bränslefiltret från huset och kassera den. Rengör anliggningsytorna på huset och locket med en trasa.
3

Skjut ett nytt bränslefilter i huset. Placera en ny glidsulan (medföljer ett nytt bränslefilter) på insidan läppen av locket. Thread locket på huset och dra den i en medurs för hand tills tätningen kommer i kontakt med huset.
4

Öppna huven. Ta bort locket på bränslefiltret bostäder på toppen av motorn i en moturs riktning med hjälp av ett par av oljefilter tång. Placera locket åt sidan. Dra bränslefiltret från huset och kassera den.
5

Ta bort den gamla tätningen gummikåpan och kassera den. Placera en ny glidsulan (medföljer ett nytt bränslefilter) på locket. Skjut ett nytt bränslefilter i filterhuset och byt locket, vrida den i medurs för hand tills tätningen kommer i kontakt med huset.
6

Vrid tändningsnyckeln till läget ON i 30 sekunder utan att starta bilen, vrid nyckeln till läge OFF. Upprepa denna process sex gånger för att rensa bort instängd luft från bränsleledningarna. Starta motorn och låt den gå på tomgång. Kontrollera locken på bränslets filterhus både under fordonet och i motorrummet. Dra åt locken lätt med ett par oljefilter tång i en medurs om läckage upptäcks. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140956.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.