Hur man byter bladfjädrar på en Ford Ranger

Bladfjädrarna på din Ford Ranger är konstruerade för att bära en tung last och ändå hålla axeln centrerad på kroppen. Även om de har sina nackdelar, som har ett löv-fjädrade bakfjädringen gör lyfta eller sänka trucken ganska lätt. Om du vill lyfta den, byta ut dina fjädrar lager blad för större är ett enkelt trick, vilket adderar höjd i den bakre änden. Det här jobbet kräver en hel del tunga lyft, så om du inte kan lyfta över 75 pounds bekvämt, överväga att kalla in en assistent. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
skruvnyckel set
ersätter bladfjädrar

Visa fler instruktioner
1

lyft upp den bakre delen av fordonet med domkraft och fäst den på pallbockar. Se till att fordonet stabilt ligger på pallbockar innan krypa under den. Se till att det finns pallbockar under både axeln och ramen. Ta bort de bakre däcken med däcket järn och placera ut dem på arbetsytan.
2

Unbolt U-bultarna som håller bladfjädern till axeln med 1/2-tums Ratchet och uttag. Unbolt bakre delen av bladfjädern från baksidan av ramen med en 1/2-inch Ratchet och uttag och en U-nyckel. Det finns två bultar på den bakre delen av bladfjädern: en för bladfjädern till bygel och en från bygeln till ramen. Du vill ta bort bygeln från ramen. Bygeln är ca 6 inches lång och hjälper bladfjädern att svänga. Låt bladfjädern att vila på marken.
3

unbolt framsidan av bladfjädern från ramen med 1/2-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Lyft sedan bladfjädern bort från ramen och placera den åt sidan.
4

Placera ersättare bladfjädern intill beståndet en och se till att de är orienterade i samma riktning. Unbolt bladfjädern schackel från bladfjädern med en fast nyckel och spärrfunktion, sedan överföra bygeln till ersättning bladfjädern.
5

Lyft framsidan av ersättande bladfjädern i ramen och installera den med Ratchet och skiftnyckel. Lyft sedan den bakre upp och skruva bygeln till ramen på samma sätt. Sätt tillbaka U-bultarna runt axeln till bladfjädern med 1/2-tums Ratchet och uttag.
6

Upprepa steg 2 till 5 för den andra sidan av fordonet, sedan installera däcken med däck järn och sänka bilen bort av pallbockar med domkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140941.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.